MORDFÖRSÖK. En polisman har blivit knivskuren på Medborgarplatsen när han patrullerade med en kollega. Enligt uppgifter tlll Aftonbladet ska en man oprovocerat huggit polisen i nacken. Ett stort polispådrag pågår och flera kvarter är avspärrade.

En stor polisinsats pågår på torsdagsförmiddagen sedan en polisman knivskars vid 10.30-tiden. Poliskollegan ska ha jagat ikapp gärningsmannen, som ska vara i 30-årsåldern, och gripit honom. Polismannen har förts till Karolinska sjukhuset med oklart skadeläge. Brottsrubriceringen är försök till mord och en förundersökning har inletts.

Fortfarande finns en stor polisnärvaro på platsen. Avspärrningar och polispiketer finns vid Medborgarplatsen och längs Götgatan.  Läget beskrevs först som kaosartat men har lugnat sig även om många människor fortfarande rör sig på platsen.

Flera kvarter är avspärrade och trafiken har delvis stängts av. Tunnelbanan stannar inte vid Medborgarplatsen och busslinjer har dragits andra sträckor.

Mycket folk rör sig på Medborgarplatsen centralt på Söder i Stockholm. Bland annat pågår den så kallade sittdemonstrationen sedan fyra flera veckor där asylsökande afghaner och sympatisörer protesterar mot utvisningar.