DEBATT. Är det verkligen rimligt att unga tjejer ska behöva pusta ut och känna glädje över att vara oskadda när de kommer hem från tunnelbanan, frågar Linnéa Vinge och Jessica Larsson (SD) i debattartikel.

Igår morse sköts en 18-årig kvinna till döds i automateld i Vällingby, i Stockholm. Idag kommenterar Sverigedemokraterna i Stockholm händelseutvecklingen.

Linnéa Vinge (SD), vice gruppledare i Stockholms stadshus, och Jessica Larsson (SD), gruppledare i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd, skriver i debattartikel att de inte tolererar utvecklingen där särskilt unga och kvinnor uppmanas att undvika att gå ut vissa tider eller inte ska ta på sig dyrare kläder.

– Medborgarna har uppmanats att visa försiktighet på allmänna platser och många håller mobiltelefonen hårt i handen på väg hem på kvällen. Vi uppmanas till att ha uppsyn om vad som händer runt omkring oss och att inte använda hörlurar när vi rör oss utomhus. Frågan som bör ställas är om det verkligen är rimligt att unga tjejer ska behöva pusta ut och känna glädje över att vara oskadda och vid liv varje gång de kommer hem från tunnelbanan.

– Tyvärr stannar det inte längre där. På bara två veckor har två kvinnor kallblodigt mördats i sina hem, bara här i Stockholm. Otryggheten finns inte längre bara någon annanstans, den kryper allt närmare och drabbar numera vem som helst.

– Risken att råka illa ut gäller inte längre bara när vi vistas utomhus, nu kan vi inte ens längre känna oss trygga i våra egna hem.

– Hur länge ska ansvariga politiker komma undan med att fördöma gängkriminaliteten genom att kalla den oacceptabel? Dessa fördömanden stoppar bevisligen inga skjutningar. Vi behöver riktiga åtgärder såsom handlingskraftiga poliser och ordningsvakter. Hur pass nära måste våldet komma de styrande politikerna innan de börjar ta gängkriminaliteten på allvar?