En fristående förskola i Göteborg har kopplingar till våldsbejakande islamistisk extremism. Nu kräver kommunen att förskolans ledning byts ut.

Enligt Säpo har personen som driver förskolan en nära anhörig med tydlig koppling till Vetenskapsskolan – en skola i nordöstra Göteborg som Skolinspektionen stoppade genom att dra in tillståndet i december 2019.

Vetenskapsskolans tidigare vd betraktas av Säpo som radikal islamist och ett hot mot Sveriges säkerhet, skriver Göteborgs-Posten (betalvägg).

Förskolenämnden i Göteborg har beslutat att förskolan måste få en ny huvudman senast i april. Annars kommer den att stängas.

Barnen som går på förskolan kommer att erbjudas andra placeringar.

*

Se tidigare artiklar om härvan kring Vetenskapsskolan på Hisingen i Göteborg: REKTOR DRIVER ISLAMISTPARTI I SOMALIA – KVITTERAR UT MÅNGMILJONBIDRAG I SVERIGE, MUSLIMSK SKOLA SOM BRYTER MOT REGLERNA FÅR EXPANDERA – ”LUCKA” I LAGEN, KÖNSUPPDELAD UNDERVISNING I 22 ÅR PÅ MUSLIMSK SKOLA, STÄNGD EXTREMISMKOPPLADE SKOLA STARTAR IGEN AV ANNAN KRITISERAD MUSLIMSK SKOLA