Ekonominestorn Assar Lindbeck gick bort i förra veckan. Han hyllades i våras då han fyllde 90 år. Han var aktiv och sa sanningar ända in i det sista.

På seminariet där han firades 10 mars, framförde han budskap som alla, inte minst politikerna, borde lyssna till.

Professor Assar Lindbeck påpekade att Sverige inte klarar av lågproduktiv massiv invandring. Den leder till en stor permanent arbetslöshet bland invandrarna. Samtidigt innebär massinvandringen att landets sociala struktur förstörs. Det blir stor påfrestning  på vården som vi får svårt klara av. En ökad kriminalitet kommer också i spåren av massinvandringen eftersom vårt land inte klarar integreringen.

summerar Håkan Gergils seminariet.

*

Mer om Assar Lindbeck i Samtiden: Fritänkaren Assar Lindbeck (26 jan), Där har SD haft rätt hela tiden (19 mars 2019), Ekonominestorn: Partierna borde samarbeta med SD (5 sept 2018), Ekonomer: Sverige sämst på integration (3 april 2017), Assar Lindbeck: Mest fullständigt om migration (1 juni 2017), En socialdemokratisk dissident (15 juli 2015).

Institutet för Näringslivsforskning: Assar Lindbeck in memoriam.