VÄXJÖ. ”Jag börjar denna dagen med ett besök på polisstationen. Jag är ledsen, förbannad, skakad och rädd. Igår blev vi brutalt överfallna, vi blev spottade på, kallade för horor och fick ta emot slag. Tre av oss fick uppsöka sjukhus och en ligger kvar med en krossad fot.”

Så skriver Claudia Crowly Sörensson i sin blogg (länk) om en händelse på Teatertorget i Växjö i helgen. 

En av de mest problematiska konsekvenserna av massinvandring från särskilt Mellanöstern och Nordafrika är den främmande synen på kvinnor samt ett brutalare och våldsammare samhälle. En aspekt som börjar uppmärksammas alltmer är oprovocerat våld mot svenskar. Det handlar om att människor som kommit hit i vissa fall föraktar det svenska sättet att vara och ser med oblida ögon på sättet att umgås avspänt mellan könen. I vissa fall verkar bara detta faktum kunna utlösa våld.

Tre gärningsmän

Det blir ofta inte mer än en notis, som ofta förvillar mer än ger svar, i som det verkar, ett försök att blanda bort korten. Smålandsposten skriver: Upprinnelsen till våldsamheterna ska enligt polisen ha handlat om en ordväxling.

– Det var tre-fyra tjejer och en kille och de misstänkta var tre killar, säger Alexander Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Enligt polisen ska de inblandade inte ha känt varandra sedan tidigare.

De misstänkta gärningsmännen gav sig på en av tjejerna samt killen i sällskapet och utdelade slag och sparkar. Tjejen som försökte gå emellan bråket fick ta emot en smäll. ”(länk)

Claudia Crowly Sörensson berättar mer om händelsen:

”I Smålandsposten står det att upprinnelsen till storbråket var en ordväxling. Nej, upprinnelsen till bråket var att en man stod och höll om två kvinnor. Det var ingen ordväxling, de kallade oss för horor på arabiska och sedan small det. Ingen av oss hann svara innan slagen började hagla. Jag och Anna var horor som förtjänade stryk. Jonas försvarade mig och Anna. Han och Anna blev brutalt misshandlade framför ögonen på mig, jag skrek på Daniel, jag skrek på hjälp, allt vad jag kunde samtidigt som jag larmade 112. Daniel kommer springandes och försöker hjälpa till, Jonas ligger på marken med ett brutet ben när jag ser att Anna svingas ner i marken.”

Hon är klar över vad hon anser vara anledningen till attacken.

”Upprinnelsen till bråket var i mina ögon, kvinnosynen hos dessa tre killarna. De agerade på grund av att Jonas stod och höll om mig och Anna. En man, två kvinnor var all provokation dessa tre arabiska män behövde.”

Könssegregering

Enligt Samtidens medarbetare Mohamed Omar, som tidigare var muslim, är upprätthållandet av könssegeregering en av de viktigaste ståndpunkterna inom islam. Han har utvecklat det i flera artiklar, bland annat i en intervju i SwebbTV (länk).  Den muslimska kulturen ser det som något mycket negativt att svenskar inte upprätthåller den könssegregeringen. Det visar sig exempelvis i krav på skilda badtider. Kvinnor får inte ha någon kontakt alls med det andra könet om hon är en ärbar muslim. Att vara “svensk” används nedsättande och står i motsättning till att vara en bra muslim, enligt Mohammed Omar.

Svensk bakgrund

I en artikel i Kvällsposten beskriver man att svenskar utsätts mest för trakasserier i området Seved i Malmö.

”En sak har de flesta utsatta grannar gemensamt: de har svensk bakgrund.

– Det jag märkte först var att de inte attackerade människor från Mellanöstern. Men värst gick de åt de med svensk bakgrund. En dag såg jag hur de kastade en sten som slog ner precis när en svensk kvinna med barnvagn hade passerat. Då tänkte jag att det hade gått alldeles för långt, säger en man med serbisk bakgrund som sedan dess flyttat från Malmö (länk).”

Förakt och hat mot det svenska

Ett annat uttryck för förakt och fientlighet mot det svenska samhället är attackerna på blåljuspersonal. I helgen har det varit våldsamt upplopp igen, med stenkastning och bilbränning i den invandrardominerade stadsdelen Kronogården i Trollhättan. I Norrköping var det ”storbråk” där ett stort antal personer slogs. “Storbråk” blir en allt vanligare nyhetsrubricering liksom attacker mot polisen och polisfishing, där polis luras i bakhåll och anfalls med stenkastning och raketer.

Detta är allvarliga tecken på bristande respekt och förakt mot svenskarna och det nya värdlandet.