ISLAM. Sara, 30: – Kvinnan i islam är en sexslav. Du måste lyda, du kommer att upptäcka att du måste acceptera alla sorts övergrepp. Det är normalt, ingen försöker ens dölja det. Det finns inga mänskliga rättigheter för kvinnor.

Det säger Sara som numera är skild från sin syriske man, som hon gömmer sig från i Sverige. Själv är hon sekulär, en modern yrkeskvinna.

– Jag var gift med en muslimsk man och levde i ett helvete, i en muslimsk kultur.

Hon tar tillbaka lite.

– Han var inte för dålig. Men dålig. Kvinnan i islam är en sexslav. Vänder du dig till dina föräldrar för att få hjälp säger de bara ”det är din man, du måste lyda honom”. Så det slutar med att du måste acceptera allt sorts våld.

Sex i islam innebär också att man inte får vara naken under akten.

Våldtäkt
Trots allt finns det vissa lagar i Syrien som skyddar kvinnor, säger hon.

– Men blir du gravid kan du exempelvis inte göra abort om inte mannen är med dig och godkänner det. Blir du våldtagen kan du tvingas att gifta dig med förövaren. Tänk dig! Hela livet med den som våldtog dig! Alla kvinnor vill ha frihet.

Asylboendet
Hon berättar om sin tid på asylboendet, en tung miljö med mycket våld.

– Det händer våldtäkter och misshandel, de till och med dödar varandra där.

Hon berättar om en kristen man som blev förälskad i en kurdisk kvinna.

– De var så kära. De gick till chefen och frågade om de kunde få ett rum tillsammans. Nästa morgon hade mannen fått en kniv i ryggen, men han klarade sig, även om han fick ligga på sjukhus. De gav honom en lägenhet omedelbart. Han var förändrad efteråt och gömde korset han hade om halsen.

Kvinnan försvann
Den kurdiska kvinnan bara försvann.

– De sa inte vart. Polisen verkade inte så intresserad. Jag hoppas att hon är på något säkert ställe. Jag skulle kunnat vara den kurdiska kvinnan, säger Sara tankfullt.

Våldtagen pojke
Det fanns också en liten pojke, åtta år, från Balkan. Han blev våldtagen av två irakiska män. De flyttade på dem snabbt.

– De är djur – värre än djur! Och de kan våldta sina fruar på daglig basis.

Sara anser att männen från dessa kulturer måste hållas sysselsatta.

– Männen är farliga om man låter dem hållas tillsammans. Låt dem inte ha möten i moskéerna. Stäng moskéerna, tillåt inga religiösa skolor. Deras mål är islamisering.

Hon tycker inte att svenskarna tar hoten från islam på allvar.

– Ni i Sverige är “virgins”. Ni måste bli lite mer horor, skojar hon.

För mycket bidrag
Det är för mycket bidragspengar och Sverige underlättar för mycket, anser Sara.

– Varför ger ni pengar till en somalisk familj med tio barn? De kan arbeta! Ut i skogen och arbeta istället, utbrister hon.

– De får lägenheter i centrala Stockholm. De förstår inte ert demokratiska system. Låt dem arbeta istället, ni måste tvinga dem att stå på led.

Många vill heller inte jobba, anser Sara.

– Många bestämmer sig redan i Syrien för att att komma och bo i Sverige hela livet. Detta och islamiseringen måste vi skydda samhället från.

Ingen skillnad
När Sara fick sitt uppehållstillstånd sa kvinnan på Migrationsverket. “Grattis! Nu är det ingen skillnad på dig och någon annan svensk person”.

För Sara kändes det konstigt.

– Det stämmer ju inte, tänkte jag. Hur skulle jag kunna bli lika svensk som någon som fötts och vuxit upp här?

Barnens hemland
Sara är väldigt fäst vid Sverige.

– Jag känner mig hemma här, jag vill ha Sverige som mina barns hemland.

Det stör henne att Sverige inte agerar mer mot islamiseringen.

– Man tillåter hijab på småflickor ända ner till sex års ålder. Vi vet alla problemen med islam, de har alltid haft problem i sina egna länder. De kommer inte att stanna vid det som är i Sverige idag.

Oppositionen
Hon berättar att hon var på oppositionens sida i Syrien.

– Vi trodde att IS startade som en civil revolution, en islamistrevolution. På slutet förstod vi att vi utnyttjades av islamisterna. Jag kände mig som en dubbelagent, berättar Sara som lämnade Syrien 2012.

Hon känner sig inte säker i Sverige på grund av islams närvaro.

– Jag litar inte på dem. De har ett uppdrag i sitt huvud – att sprida islam.

Läs även: Del 1 – ”Sverige är Virgin Country”
Läs även: Del 2 – Kontrollerad av landsmän