Varken Ulf Kristersson eller Stefan Löfven behöver svara på frågor varför deras valda politiker begår grova våldsbrott. Men Jimmie Åkesson får ständigt frågor om vad medlemmar skrivit på Facebook. Det kan inte beskrivas som annat än en systematisk kampanj mot partiet.

Enligt medieuppgifter har programledaren Nike Nylander fått hot efter att hon ägnade stor del av tisdagens Aktuellt-intervju i SVT med Jimmie Åkesson åt att förhöra honom om partimedlemmarnas vandel i sociala medier. Detta medan andra partiledare fick frågor om vad partiet står i politiska frågor.

Hot är naturligtvis fullständigt förkastligt. Även om många Sverigedemokrater blir utsatta för vandalism och misshandel av vänsterextremister – något som medierna alltid tonar ner – ger det givetvis inget godkännande till att använda den här sortens kriminella beteende mot andra.

Medierna förlorar sin trovärdighet

För mig är det sorgligt att se hur mediehus förstör sin trovärdighet genom detta partiska agerande. Medier som når brett i befolkningen är viktig infrastruktur för att hålla väljarkåren informerad om samhällsproblem och partiernas förslag till lösningar.

Genom att rasera sin trovärdighet i stora delar av folket marginaliserar medierna sig själva. Färre lyssnar till dem.

Och ingen tror längre att gamla medier är balanserade. Det är bara att se på hur olika de behandlar politiker som begår brott beroende på vilket parti de tillhör.

Löfven slipper svara på S-mord och S-rasism

Sedan i juli är en S-politiker i kommunfullmäktige dömd till livstid för mord och en S-politiker sitter häktad misstänkt för mord. Det har också avslöjats att SSU-are sjunger rasistiska ramsor i förstamajtåg. Ingen av dessa är, vad känt, uteslutna ur Socialdemokraterna. Och Stefan Löfven har inte fått några frågor på bästa sändningstid om denna brottslighet hos partiets medlemmar och aktiva.

Medierna hjälper istället Socialdemokratin att mörka denna grova brottslighet. Både domen för mord och den senaste häktningen för mord har tystats ner i nästan alla gamla medier.

Kristersson slipper svara på M-våldtäkter

Inte heller Moderaternas partiledare Ulf Kristersson behöver svara på frågor varför tunga moderata kommunpolitiker är dömda för våldtäkter. I januari i år fälldes en M-politiker i Skåne för våldtäkt i hovrätten. Och i februari dömdes ett M-kommunalråd för våldtäkt i mellersta Sverige.

Sjöstedt slipper svara på antifeministisk V-våldtäkt

Och en av Vänsterpartiet vald politiker i Blekinge dömdes till två års fängelse för våldtäkt, ofredande och misshandel. Har Jonas Sjöstedt som partiledare fått frågor om varför inte vänsterpartiet håller rent för kvinnohatare? Är inte det ett problem för ett feministiskt parti?

Nej, självklart har Sjöstedt inte fått några sådana frågor.

Men Åkesson måste kommentera inlägg i sociala medier

Men en partiledare som ständigt får frågor från medierna om vad enskilda medlemmar skriver i sociala medier, är Jimmie Åkesson.

Det är givetvis ett uppenbart bevis på massmediernas grovt vinklade rapportering till Sverigedemokraternas nackdel.

Det är bara ”tokstollar” i Sverigedemokraterna som är intressanta för medierna. De bedriver en kampanj för att i väljarkåren sätta en bild av att Sverigedemokraterna skulle vara värre än andra partier. Och att partiet inte har förmåga att rensa ut olämpliga individer.

Allt är partiskt och förbannat orättvist. För de flesta är mord och våldtäkt – därtill fastställda i domstol – på en helt annan nivå än att skriva olämpliga texter i sociala medier.

Är det några partier som borde anses fyllda av tokstollar är det givetvis de partier som har mördare och våldtäktsmän på tunga politiska poster.

Partierna kan inte scanna medlemmars hjärnor

Men jag anser att alla dessa enskilda fall borde stanna utanför mediebevakningen när det kommer till partitillhörighet. Det går inte scanna av medlemmars och kandidaters hjärnor och se om de har olämpliga eller farliga tankar. Men då måste det gälla alla partier, inte bara vissa.

Det partierna ska dömas efter, är om de vidtar åtgärder när medlemmar och valda visar sig olämpliga. Här är det ett parti som agerar snabbt, medan det är okänt om mördare, rasister och våldtäktsmän fortfarande är medlemmar i S, M och V.

Förklara mediernas partiskhet

Det är rimligt att människor som blir förbannade på hur vinklade medierna är i sin bevakning av olika partier, berättar det för vänner och bekanta. Och framför kritik i sociala medier och annorstädes. Ju fler svenskar som vet om att medierna är partiska, desto bättre blir väljarkåren på att bedöma den propaganda som medierna sprider.

I gamla östblocket var alla samhällsintresserade medvetna om att medierna vinklade till kommunistdiktaturens fördel. I Sverige vinklar medierna till de styrande etablissemangens fördel. Om svenska väljarkåren blir fullt medveten om detta, blir man immun mot den politiska propagandan.

Att framföra okvädningsord och hota journalister är däremot ingen framkomlig väg överhuvudtaget. På det sättet skapar man inte ökat tryck för en mer balanserad medierapportering. Tvärtom.