När en SD-politiker gjort det minsta fel, slås det upp stort. När socialdemokratisk politiker häktas för mord (!) och moderater åtalas och döms för våldtäkt (!) är det tyst som i graven i medierna.

Jag är så förbaskat trött på att medierna sprider bilden av att endast Sverigedemokraternas företrädare är ett ”gäng korrupta klåpare”, som i G-P häromdagen.

Visst begår SD-politiker brott och dumheter. Men det är absolut ingen skillnad på SD och politiker från andra partier. Företrädare för ALLA partier begår brott. Över tid och överallt.

Det är en del av människans natur. Personer som kan verka förnuftiga, kunniga och drivna och därför av partierna satta på poster i vårt demokratiska system, kan ändå vara moraliskt korrupta.

Det går inte skanna politiska kandidaters hjärnor och upptäcka brister när det gäller moral. Hur noga partier än förbereder nomineringsprocesserna, kan personer med dolda brister ta sig fram till förtroendevalda poster.

Detta drabbar särskilt partier som växer. De behöver många nya medlemmar att fylla nya poster i kommunernas och regionernas många nämnder.

Skillnaden ligger i mediernas intresse

Men när det gäller de olika partierna ser jag inga större skillnader. Sverigedemokraterna har sin beskärda del av fiffel och olämpligt agerande. Och andra partier har sina. Skillnaden ligger i mediernas intresse.

Minsta missgrepp av en SD-politiker blir förstasidor och mediekampanjer i dagar. Men när en socialdemokratisk fullmäktigeledamot häktas för mord, blir det ingenting. Ingenting!

Visste du att en S-politiker i fredags häktades just för mord? Det hade du inte vetat om du bara läst etablissemangsmedier. De döljer och mörkar att en S-politiker häktats för mord. SVT nämner inte med ett ord om att den misstänkte är S-politiker. Det beskrivs bara som ett kriminaldrama. Punkt.

När en M-politiker dömts för våldtäkt, ja, då nämner medierna att det är en moderat politiker – men det blir bara notiser eller enkla nyhetsartiklar. Även om ännu en M-politiker på annat håll i landet i november häktades för sex fall av våldtäkt, blev det bara notiser. Ingen jakt på att partiledningen ska förklara hur Moderaterna ser på våldtäkter. Om Moderaterna egentligen står på sexförbrytarnas sida.

Och om medierna nu bevisligen tystar ner S-mord och M-våldtäkter, hur mycket av andra brott och fiffel döljer medierna för dessa partier?

Det är ju nämligen så att medierna riktar anklagelser mot Sverigedemokraterna om minsta missgrepp som enskilda SD-valda politiker misstänks för. Även om det då handlar om ”fifflande, intriger och ofredanden”, som G-P formulerar det.

Dubbla måttstockar är oacceptabla

Inga brott, inga moraliska tillkortakommanden, och naturligtvis inga våldtäkter och mord, ska förekomma bland politiskt förtroendevalda. De ska ju inte heller förekomma hos någon annan heller. Men nu är människan inte fullkomlig.

Därför handlar det om hur systemen tar hand om bristerna. Och när det gäller SD finns en effektiv organisation för att snabbt och rättssäkert ta hand om misstankar om överträdelser. Det är partierna som helhet som ska bedömas, inte enskilda undantag.

Idag behandlar medierna endast etablissemangets partier på det sättet. Sverigedemokraterna behandlas helt annorlunda. När SD-företrädare begått fel anses det vara symptomatiskt för hela partiet. Tillämpar man den synen på S och M skulle alltså S-politiker vara benägna att begå mord och M skulle vara för våldtäkter. Den logiska kullerbyttan gör inte medierna för dessa partier, men alltid – alltid – om Sverigedemokraterna.

Dessa dubbla måttstockar är oacceptabla. Medierna måste behandla alla förtroendevalda lika. Antingen ska alla brott och brottsmisstankar som partimedlemmar begår slås upp stort och partiledningen göras ansvarig, eller så ska man ta det lugnt med alla.

Mediernas kris beror till stor del på att väljarkåren ser att medier inte behandlar partier lika, liksom att medierna döljer bakgrunden för de som begår allvarliga brott. På samma sätt som sovjetmedborgarna genomskådade de statsstyrda kommunistmedierna, genomskådar svenska folket idag etablissemangsmediernas förljugna manipulationer.