Ännu ett mord har förmodligen utförts av S-politiker. Så sent som i juli dömdes en fullmäktigeledamot för S efter att ha skjutit ihjäl sin fru i Sollefteå. Nu häktas en annan S-politiker för mord på arbetskamrat i Trollhättan.

Socialdemokrater begår grövre brott än skriver olämpligt på Facebook. I juli dömdes S-politikern Ashkan Ekhtiari för mord. Han kom till Sverige från Iran 2007.

Nu uppdagas att en S-politiker med fackliga uppdrag är misstänkt för mord på en arbetskamrat.

Kvinnan i 40-årsåldern kandiderade för S i kommunvalet 2018 och har haft uppdrag för partiet i en västsvensk kommun, men hoppade av tidigare i år.

På torsdagen häktades hon vid Vänersborgs tingsrätt misstänkt för mord på en man i 30-årsåldern som var hennes arbetskamrat. Hon förnekar brott.

Åklagaren har lagt till åtalspunkter om stöld och bedrägeri.

Mordet begicks hos en brukare

Det var i fredags som en personlig assistent fann den kollega hon skulle avlösa död hemma hos en brukare i lägenheten i Trollhättan.

Kvinnan i 40-årsåldern som är kollega med de andra assistenterna, greps i söndags och anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord. 

– Det beror på omständigheter som samverkar att hon är misstänkt på sannolika skäl, har chefsåklagare förklarat, enligt GT.

Kvinnan har tidigare dömts för flera brott, bland annat smuggling av alkohol, stölder och vållande till kroppsskada.

Brukarens familj: ”fruktansvärt”

Åklagaren är noga med att poängtera att brukaren inte på något sätt är involverad i händelsen. GT har pratat med en anhörig till brukaren som är bedrövad över det inträffade:

– Det finns ingenting jag kan säga. Det går inte i det här skedet. Det är så fruktansvärt.

GT söker representanter för Socialdemokraterna i kommunen där kvinnan tidigare representerade partiet.