Regeringen har beslutat att de sex islamistiska extremister som sattes i förvar i våras ska utvisas. Trots det kommer de snart att vara på fri fot, även om Säpo anser att de utgör hot mot rikets säkerhet.

”Efter att jag tagit del av Säkerhetspolisens underlag och det som parterna anfört har regeringen beslutat om utvisning av sex personer som utgör kvalificerade säkerhetshot”, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) i en skriftlig kommentar.

Men den S-ledda regeringen är rena cirkusen. Även om man beslutar utvisa dessa uppenbara säkerhetshot, så kommer de inte att utvisas utan tvärtom, alla kommer snart att vara på fri fot – i Sverige.

De sex männen, som beskrivs som centralgestalter i den radikala islamistiska miljön, anses riskera förföljelse i hemlandet. Migrationsöverdomstolen har konstaterat att det just nu föreligger hinder mot att verkställa utvisningsbesluten.

En av de sex har faktiskt redan släppts och de övriga kommer att släppas inom kort. Då kan de återgå till sina gamla miljöer och fortsätta radikalisera unga muslimer och uppvigla till terrordåd mot svenska folket.

En mer kraftlös regering är svår att tänka sig. Ett svagare politiskt ledarskap har vi nog aldrig haft i Sveriges tusenåriga historia.

Socialdemokraterna Stefan Löfven, Mikael Damberg och Morgan Johansson släpper lös islamistiska fanatiker som i drypande hatfylldhet vill sprida terror, förgöra det svenska samhället och döda svenskar.

Moraliskt stärkta när de går fria

När dessa sex uppviglare till islamistisk terror släpps lösa och kan återvända till sina sympatisörer i Gävle och andra orter i Sverige är det en uppenbar seger för islamismen i Sverige.

– Men självfallet kan [frisläppandet] också slå tillbaka om de kommer stärkta ur detta och kan fortsätta sin verksamhet, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp till GP/TT.

Risken för nya terrordåd i Sverige ökar självfallet när ledande fanatiker går fria. Den här typen av våldsbejakande extremister har ju också en fallenhet för att söka hämnd. Och vad skulle vara en skönare hämnd mot utvisningsbeslutet än att döda svenskar? Det var ju så IKEA-mördaren i Västerås resonerade när han fick sitt utvisningsbeslut. Han skar halsen av dem som såg mest svenska ut. I ren hämnd.

Så vad har svenska medborgare för värde för regeringen? Mycket mindre än dessa sex extremister. Deras välbefinnande går före svenska folkets säkerhet.

Det är en absurd lagstiftning att utvisningsbeslut inte verkställs därför att de utvisade kan drabbas av sin egen medicin i hemlandet. Sverige har naturligtivs inget som helst ansvar för vad som händer i deras hemländer. Särskilt inte när de visat uppenbart förakt för det svenska samhället och våra värderingar.

Vi har ingen anledning att skydda dem. Hur de klarar sig i sina egna hemländer är helt utanför vad svenska staten kan, ska eller behöver bry sig om. De ska ut!

När får vi en regering som sätter svenska medborgares liv före välbefinnandet för utländska extremister?

*

Se mer om de sex i förvar: Snart måste säkerhetsrisker släppas fria (23 maj), En femte islamist har tagits i förvar av Säpo (17 maj), Sjätte islamist tagen i förvar av Säpo (21 maj)