I maj dömdes S-politikern Jennie Olsson till livstids fängelse för att ha mördat en kollega för att komma över pengar. Nu överklagar hon till Högsta domstolen.

Två S-politiker har dömts för mord inom loppet av ett år. Förra sommaren dömdes kommunfullmäktigeledamoten Ashkan Ekman Ekhtiari (S) till livstid och utvisning efter att ha skjutit ihjäl sin fru.

I maj dömdes lokalpolitikern Jennie Olsson (S) till livstid för att ha dödat sin kollega. Hon överklagar nu till Högsta domstolen.

Hon hävdar att hon tvingats till mordplatsen av två mystiska män, och att det är dessa som ligger bakom mordet.

– Det är tveksamt om det finns skäl för prejudikatdispens i det här fallet, men det går inte att utesluta, säger åklagare Daniel Edsbagge till G-T.

Olsson hade stora spelskulder. Polisens undersökning visar att hon begav sig till den brukaren som hon var personlig assistent hod för att stjäla dennes kontokort. Men i lägenheten fanns också hennes kollega, en annan personlig assistent. Jennie Olssons lösning: Mord.

När brottet var fullbordat stal Jennie Olsson brukarens mobil och kontokort och tog ut 15 000 kronor. Hon fastnade senare på en övervakningskamera då hon gjorde sig av med olika föremål, bland annat blodiga skor och handskar, på en återvinningsstation.