Massmedierna gör ingen stor sak av brott när socialdemokratiska politiker mördar och döms till långa fängelsestraff. Men två S-mord är ju ingenting, jämfört med en SD-are som säger nåt upprörande.

Jennie Olsson (S) stod på partiets valsedel i senaste valet och hade nämnduppdrag för partiet i Trollhättan. På fredagen dömdes hon av tingsrätten för mord till 18 års fängelse. Hon högg ihjäl en kollega och stal pengar från den patient de var assistenter åt.

I juni dömdes annan S-politiker till livstid för mord

Det är den andre S-politikern på mindre än ett år som döms för mord. I juni 2020 fastställdes dom mot en av partiets kommunfullmäktigeledamöter. Ashkan Ekman Ekhtiari (S) fick livstids fängelse sedan han skjutit sin fru i huvudet medan hon sov.

Men få i Sverige känner till det. Massmedierna hjälper Socialdemokraterna att sopa sina våldsamma politiska företrädare under mattan.

Mord hemma hos brukare

Den morddömde stod på S-valsedeln.

På morgonen den 4 september 2020 hittades en man död i en lägenhet i Trollhättan, hemma hos en brukare som han var personlig assistent åt. Mannen hade dödats med kniv, vilket Samtiden tidigare rapporterat.

Enligt domen attackerades mannen bakifrån när han satt på en stol i köksbordet och han försökte då greppa tag i kniven.

Inom två dygn greps Jennie Olsson (S) som misstänkt för mordet. Motivet vara ekonomiskt. Hon stal brukarens bankkort och tog ut pengar från det efter mordet. Då fastnade hon på en övervakningskamera vilket fick polisen på rätt spår, skriver GT.

S-politikern fick 18 års fängelse

Nu döms hon till 18 års fängelse för mord. I ett pressmeddelade skriver Vänersborgs tingsrätt:

”Tingsrätten konstaterar i sina domskäl att utredningen i målet visar att den personliga assistenten berövades livet genom minst åtta hugg eller stick med en kniv eller ett knivliknande föremål och att han dog inom loppet av några minuter”.

Kort efter det att S-politikern mördat sin kollega åkte hon till IKEA och handlade.