I mer än två år försökte medierna och valförlorarna i Demokratiska partiet att hävda samröre mellan Trump-kampanjen och Ryssland. Allt har visat sig vara påhitt. Nu faller ännu ett åtal, mot förre säkerhetsrådgivaren Michael Flynn.

KOMMENTAR. Demokraterna förlorade presidentvalet 2016, något de inte såg komma. Som dåliga förlorare använde avgående Obama-administrationen den djupa staten för att sabotera segrarens makttillträde genom att sprida en rad lögner om ”misstänkt” ryskt samröre.

Det har sedan, tvärtom, avslöjats att FBI under Obamas presidenttid olagligen avlyssnade Donald Trumps valkampanj, något som både sparkade FBI-chefen och bitr FBI-chefen offentligt har bett om ursäkt för.

Efter Trumps valseger fick FBI till ett åtal mot den nyvalde presidentens utsedde säkerhetsrådgivare, general Michael Flynn, därför att han i förhör hemlighållit ett telefonsamtal med ryske ambassadören. Också detta telefonsamtal avlyssnades av FBI.

”Handlingar som doldes av FBI och federala åklagare i mer än tre år visar att Flynn aldrig ljög eller begick ett brott”, rapporterar Fox News.

Flynn åtalades därför att han under ed inte uppgav för FBI vad samtalet handlade om. Men inget av det han sagt i samtalet var olagligt.

På torsdagen drog justitiedepartementet tillbaka åtalet mot Flynn.

FBI visste alltså att Michael Flynn inte hade något samröre med ryssarna, men lät det ändå i medierna framstå som att det kunde vara så.

Och bara misstanken om att presidentens säkerhetsrådgivare gjort något olagligt tvingade honom att avgå efter bara några veckor på posten.

Detta var förmodligen syftet med FBI:s agerande under Obamas avslutande månader som president – att störa och sabotera den tillträdande presidentens arbete.