Före jul tvingades den sparkade FBI-chefen James Comey erkänna att FBI olagligen avlyssnat Trump-kampanjen. Nu erkänner vice FBI-chefen Andrew McCabe att han ljugit och vilselett polisutredningen om Hillary Clintons försvunna mejl.

I ett förhör med McCabe som blev offentligt under gårdagen erkänner han att han ljugit och vilselett: ”Japp, japp, jag gjorde det”, säger han enligt utskriften.

Förhörsledaren påpekade inför McCabe att denne hävdat att ”han inte givit tillåtelse att läcka information till media” och att han ”personligen inte hade spridit informationen”. Men sedan hade han ändrat sin historia när han konfronterades med bevis, inklusive mejl och vittnesuppgifter, som motsade hans första redogörelse. När han nu igen fick frågan om han var medveten om läckan och personligen godkänt att så skedde, svarar han: ”Japp, japp, jag gjorde det” enligt utskriften av förhöret.

Det blir genom förhöret tydligt hur FBI’s polisutredning om utrikesminister Hillary Clintons försvunna mejl missleddes genom McCabe’s lögner. Polischefer som saboterar polisens arbete. Är det ett tecken i tiden?

När Andrew McCabe får frågor om hur någon kan göra så mot arbetskamrater som lagt ner mycket tid och arbete i ärendet, ”tittade McCabe ned, nickade och sa ’Ja, jag är ledsen’.”

McCabes advokat menar att McCabe inte rättade till den felaktiga informationen eftersom hans chef, Comey, just hade avskedats av Trump, rapporterar Fox News.

Åklagaren Jessie Liu rekommenderar att man åtalar McCabe, som fick sparken 2018 och nu är betald kommentator… för CNN.