Etablissemanget verkligen hatar Sverigedemokraterna. Det märks nu när allt medier, från borgerliga till socialistiska och public service vräker ut ”analyser” som tar TV4:s substanslösa anklagelser på allvar – även om alla vet att det är strunt.

Det är verkligen Orwells 1984 när etablerade, ”fina” och ”goda” röster ondgör sig över desinformation genom att själva sprida desinformation om något som inte är desinformation.

Svenska Dagbladet faller i Anders Ygemans (S) horribla tankegångar och talar om ”hot mot rikets säkerhet” när satiriska inlägg läggs upp i sociala medier.

SvD:s ledarsida är destabiliserande enligt egen definition

”De som ägnar sig åt desinformation behöver ställas till svars; inte för att de trampar någon meningsmotståndare på tårna eller gjort en tramsig sketch, utan för att desinformation är ett hot mot rikets säkerhet. Att medvetet fara med osanning om andras politiska uppsåt … är destabiliserande”, skriver allvarligt Kirsten Åkerman på SvD:s ledarsida. Men det är ju hon själv och SvD som sprider desinformation om sin meningsmotståndare – Sverigedemokraterna, landets näst störst parti.

Till skillnad från den satir som SD:s kommunikationsavdelning lagt upp – och det är inte de inslag TV4 falskeligen tillskriver partiet – är det meningen, gissar jag, att SvD-läsaren ska ta Kirsten Åkerman på allvar. Då är det ju hon som har vilseledande avsikter, på samma sätt som TV4, när de tillskriver Sverigedemokraterna sådant som inte skett.

Bara en sak avgör: Avsändaren

För etablissemangen är det helt okej att de som tillhör deras lag helt allvarligt överdriver, medvetet insinuerar sådant de vet inte är sant och vilseleder. När motståndarna som tillhör fel socialgrupp driver och skojar på ett uppenbart skämtsamt vis (och därmed inte desinformativt) är det däremot hot mot hela samhället.

Det vi ser nu är de gamla makteliterna som gör allt för att försöka stoppa nykomlingen på den politiska arenan. Den som i många val i rad har samlat allt fler väljare i sin kritik av hur landet styrts.

Styrkan i Sverigedemokraternas ökade makt är således demokratin och folkets allt mer kritiska hållning till de gamla makthavarna. Det är därför de som ser sin makt hotad vill inskränka demokratin – i demokratins namn. Och för ”rikets säkerhet”. Deras tankegångar går i samma banor som Vladimir Putin. Han har bara tagit maktens kamp mot folkviljan några steg längre genom att låsa in och giftmörda meningsmotståndarna – naturligtvis för att åtgärda ”hot mot rikets säkerhet”.

*
Hyckleriet från de gamla partierna demonstreras av följande kommentar av Mattias Karlsson i X: