En anledning till att Sverige tagit emot så många migranter är att asylkonventionen gör det svårt att avvisa människor vid gränsen. Avrättningen av pappan i invandrartäta Skärholmen visar att Sverige gått över styr och nu måste kunna stoppa migrationen.

KOMMENTAR. Asylkonventionen är skriven för en annan tid, efter andra världskriget. Den fungerar inte längre. Den gör det omöjligt för nutida regeringar att upprätthålla lag och ordning i det egna landet. Därför måste den upphävas och skrivas om.

Just detta föreslog Storbritanniens dåvarande inrikesminister Suella Braverman i september i ett tal (pdf) hos tankesmedjan American Enterprise Institute förra året. Nuvarande system är ”ohållbart”, sa hon.

Migrationen har varit ”för stor och för snabb” och för lite tankemöda har ägnats frågor om vilken inverkan migrationen har på den sociala sammanhållningen. Den okontrollerade invandringen hotar den nationella gemenskapen och den nationella säkerheten.

Att hon tyvärr har rätt visar det brutala mordet på en pappa som skulle till simhallen med sin son i Skärholmen, men blev skjuten i huvudet.

Om detta samtalar jag med Richard Sörman i Riks:

(Disclaimer: Innehållet i Youtubeklippet omfattas inte av utgivningsbeviset och utgivarens ansvar.)