”Skäms ni inte?” Årets första partiledardebatt i riksdagen präglades av en intensiv ordväxling mellan de två största partiernas ledare. Jimmie Åkesson var starkt kritiskt till att Magdalena Andersson nu påstår att S alltid stått för en stram invandringspolitik.

KOMMENTAR. Alla fakta visar att Socialdemokraterna har öppnat gränserna mest av alla. Under socialdemokratiska statsministrar har Sverige beviljat 1,8 miljoner uppehållstillstånd sedan 1980. Näst värst är de moderata statsministrarna med 1,1 miljoner beviljade uppehållstillstånd.

Vägrar erkänna sin skuld

Moderaterna har bett om ursäkt för den migrationsradikalism partiet drogs med i. Men Socialdemokraterna vägrar erkänna sin skuld.

– Skäms ni inte över denna totala skamlöshet? Det borde ni göra, säger Jimmie Åkesson till Magdalena Andersson från talarstolen.

Men Andersson totalvägrar med stor emfas att medge att man varit generös långt över Sveriges förmåga att ta emot migranter från främmande kulturer, även om alla vet att det är sant.

S litar på att känslorna ska övertrumfa fakta

I inslag i Riks analyserar jag vad detta beror på. Jag tror S-ledningen har lärt av sovjetiske kommunisten Lev Trotskij som menade att känslor alltid övertrumfar fakta och sanning. Den som har starkast känslor vinner.

Socialdemokraterna visar nu starka känslor när de hävdar att de inte alls varit invandringsfantaster. Och hoppas att svenska folket ska gå på den finten. Åkesson agerar för att punktera den villfarelsen.

Se inslaget: