I medierna framställs det nu som att mordet på 19-årig rappare i fashionabla Hammarby sjöstad skulle vara en ”väckarklocka”. Det är struntprat. Konservativa har länge varnat för våldet och krävt handling. Det är Socialdemokratin och dess medlöpare som blundar – och kallar de som varnar för rasister.

Mordet i torsdags har fått mer uppmärksamhet än mord i kriminella kretsar brukar få. Orsaken är att den mördade är en välkänd rappare som lyfts fram i vänstermedierna i deras glorifiering av våldet, kvinnoföraktet och den allmänt kaxiga kriminella attityden. Medierna älskar denna normupplösningen där människoliv saknar värde.

”Mordet på rapparen Einár benämns som en väckarklocka, men i områden som Järva i Stockholm behövs ingen klocka. Där har nio personer skjutits ihjäl bara i år”, skriver TT.

Nej. TT har fel. Konservativa har i årtionden varnat för den utveckling vi nu ser eskalera.

Blundat av partitaktiska skäl

De enda som suttit på händerna, eller hållit händerna för ögonen, är de som har haft regeringsmakten, både borgerliga och rödgröna. Och vänstermedierna. Och kulturvänstern. Dessa vänsterliberala etablissemangen har istället stämplat varningarna om våldsutvecklingen som…. ja, ni vet.

Dessa vänsterliberala godhetsknarkare har blundat för våldet eftersom det inte drabbat deras egna barn. Då kan man se morden i förorten som en partitaktisk fråga. Det vill säga, de ska tystas ner eftersom uppmärksamhet kring våld mellan dem som i hög grad har invandrarbakgrund kan gynna Sverigedemokraterna.

Inte vi mot dom, utan ryggradslösa etablissemang

Människorna i förorten ”upplever att när deras barn dör tas det inte på lika stort allvar”, skriver TT. För boenden i dessa områdena spär uppmärksamheten kring mordet i Hammarby sjöstad på känslan av ett ”vi och dem”, säger SVT-journalisten som bevakat konflikten i Järva på nära håll, Diamant Salihu till TT.

– Det blir så tydligt för dem när det här händer, hur människor som aldrig uttalat sig, plötsligt börjar göra det när det kommer nära dem, säger han.

Så är det. Liberaler och vänster har varit så upptagna av att inte gynna Sverigedemokraterna att de förnekat, förtigit och tystat det som hänt i förorts-Sverige de senaste årtiondena.

Och så länge det ”bara” drabbade förorterna har vänsterliberaler i maskopi med journalister kunnat tysta ner verkligheten. Men det gäller inte enbart förortsvåldet.

Se hur Janne Josefsson avslöjar journalistkårens hyckleri när det gäller att värna konstnären Lars Vilks yttrandefrihet. Svenska eliter är fega cyniker som bara ser till hur de själva ska klara sig bäst genom kortsiktig taktik. Locket på. Erkänn ingenting! Läget är bra. Morgan Johansson har kontroll på läget. Syftet är ett: inte ge Sverigedemokraterna några poäng. Inte erkänna att Jimmie Åkesson haft rätt hela tiden.

Svenska etablissemang består av personer som saknar ryggrad. De saknar moral. De använder hundratusentals människors vardag som pricka i ett medialt taktikspel för att hålla sig själva kvar vid makten.

Rösta bort dom då!

De som klagar på att svenska makthavare blundar och ser ner på förorten – jamen, se då till att rösta bort dom!

Ett parti har hela tiden sett vartåt utvecklingen barkar och slagit larm när det mest var invandrarungdomar som drabbades. I en tydlig formulering gör Jimmie Åkesson skillnad på konstruktiva och destruktiva krafter i svenska förorter: ”Det handlar om de som bygger bilarna mot de som bränner bilarna” (som här i almedalstalet 2017).

Sverigedemokraterna har aldrig delat upp folk i vi och dom som det nu talas om, utan just ställt krav på att alla som lever och verkar i Sverige ska följa samma lagar, normer och skyldigheter. För då har de alla också samma rätt till skydd.

De är däremot så att alla de som tycker synd om invandrare, som anser det vara rasism att ställa krav på invandrare, som skapat det kaos som nu växer i landet. För att reda ut denna farliga oreda krävs nya makthavare.