En efterlyst man har gripits efter dödsskjutningen av Adriana, 12, i Botkyrka. Det är den tredje misstänkte som gripits för koppling till skjutningen vid en bensinstation där 12-årig flicka dödades i en så kallade drive by-skjutning.

Adriana sköts till döds natten mot 2 augusti 2020. Den 12-åriga flickan befann sig mellan en snabbmatsrestaurang och en bensinstation i Norsborg i Botkyrka kommun när en vit Audi svängde in på rastplatsen.

Männen i bilen öppnade eld. Polisen misstänker att två unga män med kopplingar till ett kriminellt nätverk i södra Stockholm var måltavlorna för skottlossningen.

Men männen klarade sig undan skotten. Istället träffade en kula den 12 åriga flickan Adriana, som var ute med sin hund. Hon dog på plats. Efter sommarlovet skulle hon börja högstadiet.

Mordfall med hög prioritet

Dödsskjutningen skapade stor uppmärksamhet eftersom det visade att ännu en icke kriminell drabbats av det växande våldet mellan kriminella gäng i Sverige.

Polisen har arbetat intensivt med fallet och två personer har sedan tidigare suttit frihetsberövade misstänkta för inblandning i mordfallet. I november häktades en 22-årig man för grovt skyddande av brottsling. Några veckor senare greps en jämnårig kriminell man misstänkt för mord. Men mannen häktades aldrig utan försattes på fri fot.

Vad som händer nu, om den gripne blir häktad och om de som tidigare gripits men släpps också kommer att häktas, vill polisen i nuläget inte gå in på.

*

Se mer om fallet: Man gripen efter mordet på Adriana (Aftonbladet 18/6), Man gripen för koppling till mord på Adriana, 12 (Expressen 18/6), ledare: Det är normkritiskt att skjuta 12-åring till döds – så varför jublar inte vänstern? (Samtiden 5/8 2020)