Från vänsterns etablissemang använder man mantrat ”hot mot demokratin” så fort någon inte håller med S. Men är det något som är demokrati är det öppen debatt. Demokrati är det däremot inte att försvara islamistiskt hat mot judar och homosexuella, så som organisationen Tro och solidaritet gör.

Tro och solidaritet har som sidoorganisation inom Socialdemokraterna en egen adjungerad representant i partiets verkställande utskott. Man tillhör den absoluta toppskiktet inom partiet.

Starka band med islamistiska extremister

Samtidigt har Tro och solidaritet ett så intimt samarbete med Sveriges muslimska råd att de anklagelser för att vara lierade med hårdföra islamister. Även inom partiet är kritiken mot organisationen stark.

Tro och solidaritet utmålar – likt islamister – alla kritiska frågor kring islam och det våld som utövas i religionens namn för att vara ”islamofobiska”. Islam ska inte utmanas, utan blidkas.

Exempelvis har styrelsen för sidoorganisationen strukit skrivningar som värnar homosexuellas rättigheter i ett manifest. Styrelsen försvarade saken i en debattartikel med rubriken ”S-muslimer kan inte förväntas ha samma förståelse för HBT-personer”.

Attackerar terrorforskare som blottlägger fakta

De senaste veckorna har en debatt pågått där Tro och solidaritet svartmålar terrorforskaren Magnus Ranstorp vid Försvarshögskolan därför att han avslöjat personkopplingar till det omstridda studieförbundet Ibn Rushd. Ranstorp ska vittna som expert inför ett beslut om att dra in skattefinansiering av det islamistiska studieförbundet.

Senast i raden av kritiker mot Tro och solidaritet inom partiet är S-föreningen för jämställdhet emot hedersförtryck och våldsbejakande extremism. I en intervju med Expressen säger ordföranden Maria Hind Alias att föreningens styrelse är överens om att Socialdemokraterna bör degradera Tro och solidaritet från sidoorganisation till lokalförening, utan plats i partiledningen.

Häromdagen var förre partiledaren Göran Persson orolig för islamiseringen inom ungdomsförbundet SSU och pekade på influenser från Mellanöstern som förklaring till antisemitismen i rörelsen.

S måste bryta banden med islamister

Det är verkligen inte en dag för tidigt – snarare 20 år för sent – för det regeringsbärande partiet att hålla rent mot fundamentalister och extremister som inte står för svenska och västerländska värderingar om jämlikhet och minoriteters rättigheter.

Socialdemokratin borde ta sin hand ifrån Tro och solidaritet, liksom de av Muslimska brödraskapets styrda studieförbundet Ibn Rushd och biståndsorganisationen Islamic Relief Sverige. Tillsammans har dessa fått miljardbelopp i bidrag av stat och kommuner. Om S inte kapar banden med dessa extremister har väljarkåren all anledning att ifrågasätta partiets trovärdighet.