Idag höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson pressträff tillsammans med gruppledaren i riksdagen, Henrik Vinge, och partisekreteraren Richard Jomshof. Riks passade på att sända live för första gången.

Partiet bjöd in till pressträff ”om regeringsfrågan” på tisdagsförmiddagen.

Det är en brännande het fråga i det politiska samtalet i Sverige idag. Liberalerna har efter hård intern strid valt att byta tillbaka till den borgerliga sidan i politiken efter en mandatperiod där man förhandlat med Stefan Löfvens regering, som L röstade fram sedan man röstat nej till Ulf Kristersson (M) som statsminister 2018.

Centerpartiet har meddelat att man fortsatt motsätter sig en borgerlig regering som behöver stöd av Sverigedemokraterna, därför är man beredd att gå in i en S-ledd regering som budgetförhandlar med Vänsterpartiet.

Så vilken är Sverigedemokraternas position?

Om detta handlade pressträffen som bevakades av TV-kanalen Riks och sände live över YouTube.

Det var första gången Riks använde livesändning från ett politiskt event. Undertecknad hoppade in för att kommentera och analysera vad partiet sagt och Isabelle Eriksson gjorde enskilda intervjuer med Vinge och Jomshof under sändningen.

Mer om innehållet kommer strax att kommenteras i separat artikel.

Här kan sändningen från pressträffen ses i efterhand (börjar 16 min in i bandet).

Följ gärna Riks på YouTube, kanalen ges ut av Samtid & Framtid AB.