Skogsägaren och jägaren Karl Hedin friades i tingsrätten efter tre års rättegång där han anklagades för jaktbrott. Tingsrätten avvisade bevisningen i ovanligt kraftfulla formuleringar. Ändå har åklagaren överklagat till hovrätten.

Den infekterade striden som åklagare Lars Magnusson driver mot Karl Hedin bottnar i olika politiska synsätt på vargjakt. Några bevis för att jaktbrott begåtts finns inte, därför försökte åklagaren använda Hedins debattinlägg om vargjakt som bevis för att han skulle vilja bryta mot lagen.

Detta rättsvidriga sätt att åtala någon för dess politiska uppfattning avfärdades bestämt av tingsrätten i Västmanland förra månaden.

Ändå har åklagaren överklagat till hovrätten, med samma ”bevisning”.

Nu framkommer nya uppgifter

Debattskriften som åklagaren funnit på Karl Hedins dator och därför anser bevisa att Karl Hedin förespråkar illegal vargjakt är inte skriven av Hedin, utan av en kamrat till honom. Det rapporterar tidningen Svensk Jakt som också fått kommentar från Hedins advokat.

– Nu avvisade ju rätten den delen mycket tydligt, så det kanske inte skulle haft någon betydelse, men visst är det anmärkningsvärt att Karl Hedin inte är författaren till det åklagaren bedömer vara viktig bevisning, säger advokat Sven Severin.

– Vi kommer givetvis att lyfta den saken i hovrätten. Att Karl Hedin inte är upphovsman till åklagarens bevis fogas nu till alla andra fel som begåtts under den här utredningen och i det här åtalet, säger han.