En av RFSL:s medarebetare, som skulle hjälpa asylsökande från länder där homosexuella förföljs, har våldtagit dem på sitt kontor. Nu har RFSL krismöte då man inte agerat på larm.

Det går inte att utesluta att fler personer på RFSL har begått olagliga handlingar, skriver Svenska Dagbladet (betalvägg) som i veckan avslöjade att en av organisationens anställda sitter häktad misstänkt för flera våldtäkter av asylsökande.

RFSL har länge känt till och fåt larm om att den anställde agerar oacceptabelt, bland annat har den anställde polisanmälts tidigare. Men RFSL har inget gjort åt saken. Den anställde har kunnat fortsätta utsätta personer i beroendeställning för sexuella övergrep och fullbordade våldtäkter.

Men nu är mannen, som själv har invandrarbakgrund, häktats och är misstänkt för flera våldtäkter.

Ledningen för Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter (RFSL) har under lördagen suttit i blixtinkallat möte efter att en medarbetare häktats för flera våldtäkter i organisationens lokaler i Stockholm.

RFSL:s nationella chef Mikael Jonsson säger att det var ett informationsmöte och att man också diskuterade att plocka in extern hjälp.

*
Se mer i ärendet i gårdagens ledare.