En orsak till det allt värre debattklimatet i Sverige är att olika måttstockar används mellan invandrare och etniska svenskar. Detta otyg måste få ett slut i både medier och politik.

Det är ett ständigt irritationsmoment, som försvårar all seriös samhällsdiskussion. Hur du behandlas beror på hur du ser ut. Är du etnisk svensk blir bestraffningen hård, är du invandrare kommer du undan. Det gäller allt från vilka som blir stoppade från att framträda med sin musik till vilka som kan begå grova sexuella övergrepp.

Kriminell rappare får fortsatta hyllningar

Ta bara bilden ovan. När Torsten Flinck misstänks för olaga hot blir han omedelbart stoppad och uthängd, men när rapparen Yasin är häktad misstänkt för stämpling till människorov, grovt vapenbrott och misstänkt i mordfall – alltså betydligt grövre brott än Flink – då fortsätter medierna att hylla det lilla svinet.

Skillnaden: Yasin har invandrarbakgrund och då får man göra vad som helst utan att bli bestraffad i offentligheten.

Detta retar naturligtvis den rättfärdiga delen av landets befolkning som inte vill se kriminella hyllas som hjältar – oavsett vilken bakgrund de har.

Tystar ner att flyktingar våldtas av invandrare

Än värre exempel är hur RFSL kan låta våldtäkter pågå, eftersom den som utför dem har invandrarbakgrund.

Rubriken i Svenska Dagbladet är uppseendeväckande: ”De flydde hbtq-förtryck – misstänks ha våldtagits på RFSL:s kontor” (betalvägg).

Unga hbtq-migranter skickas till RFSL:s rådgivare för att få hjälp. Nu sitter en man häktad som kommer att åtalas för våldtäkter och sexuella övergrepp mot fyra personer i beroendeställning. RFSL Stockholm kritiseras för att trots upprepade larm inte ha polisanmält eller stängt av mannen.

Men tidningen förtiger att våldtäktsmannen har invandrarbakgrund, vilket källor med insyn i verksamheten kan dokumentera. Här har vi alltså dubbla måttstockar dubbelt upp.

Först ingriper inte RFSL, trots flera larm, eftersom gärningsmannen är invandrare. Sedan har vi dagstidningen som förtiger att den misstänkte är invandrare och gör därför hela historien obegriplig – och skuldbelägger underförstått svenska RFSL-aktivister för våldtäkterna.

Det är Orwellskt flera gånger om. Unga personer som flyr sina hemländer därför att de är förföljda som homosexuella hamnar hos RFSL:s rådgivare i Stockholm – som våldtar dem. Bara det är en horribel historia. Men det är som sagt värre: RFSL låter bli att agera på polisanmälningar, eftersom våldtäktsmannen är invandrare – alltså får han fortsätta våldta.

När det till slut avslöjas, då tiger tidningen om varför våldtäktsmannen inte stoppats tidigare.

Den djupa förljugenheten

Denna avskyvärda historia visar på hur galet djupt förljugenhet i det svenska samhället är. Ingen talar sanning, alla döljer fakta – allt för att panikartat framställa invandrare som begår brott i så god dager som möjligt. För vem? Varför?

De som vill ha öppna gränser och många fler invandrare tror uppenbart att man kan ljuga om invandrarnas redlighet och på det sättet få fler att ställa upp på stor invandring. Ingenting kan vara mer felaktigt. Ju större del av befolkningen som genomskådar förljugenheten, desto större kommer motståndet mot invandring att bli.

Daltandet med invandrare gör dem mindre svenska

Den som vill vara schysst mot invandrare behandlar dem som ”en av oss”, som jämlikar – och till det hör att de ska tillsägas om de gör fel och bestraffas lika när de begår brott. Det är ju hela fundamentet för den svenska rättsstaten och vårt demokratiska samhälle.

Men nej, här agerar stora delar av svensk offentlighet för att behandla invandrare annorlunda. De ska slippa tillsägelser och de ska inte bestraffas när de begår brott. Men detta agerande leder till att invandrare inte blir en del av oss. Därmed undergrävs hela idén om att de som kommer till Sverige blir en del av befolkningen.

Återigen blir min fråga: varför?

Jag tror denna psykologi visar att Sverige är ett av de sämst tänkbara invandrarländerna på jorden. Vi är inte kapabla att ta emot främlingar och betrakta dem som vem som helst. Det här beteendet att släta över kriminalitet hos invandrare beror på att de som gör det ser invandrarna som gäster i Sverige. De tillhör inte Sverige, och ska därför inte behandlas som invånare här.

Om denna mentalitet finns hos de som allra mest högljutt förespråkar invandring, vad säger det då om förmågan att leva upp till sina idéer?

Sverige är helt enkelt inte mentalt rustat att ta emot många främlingar. Vi är i grund och botten en fattig bondebefolkning som slitit hårt för den närmsta familjen och byn, och aldrig träffat på främlingar. Vi har inte förmåga att se andra som tillhörande oss, de förblir främlingar – oavsett om vi vill hylla dem till skyarna, ser dem som maskotar eller erkänner att man inte känner sig hemma när de blir för många.

*

Denna artikel var först publicerad i The Conservative.