EU-parlamentarikern och Centerpartiets vice ordförande Fredrick Federley avgår från alla uppdrag. Det säger han till Mittmedia idag.

I intervjun upprepar han allt det han sagt tidigare, om att han mår dåligt och tycker brotten som sambon dömts för är fruktansvärda. (Se mer: ledare.)

Nytt är, utöver avgångsbeskedet, att han uppger att dottern aldrig varit ensam med sambon under den tid de bodde tillsammans.

– Min dotter har aldrig varit ensam med mannen, säger Federley till DT/Mittmedia (betalvägg) och lovar att i detalj redogöra för sin bild av det som hänt inom kort.

Federley säger att han nu ”behöver fokusera på sig själv” och därför lämnar alla sin uppdrag. Det är inte fråga om ”en paus”.

Men han kan inte säga vilket datum han lämnar in formell avskedsansökan till EU-parlamentet. Till dess har han fullt arvode. Även om han har intyg om sjukskrivning från läkare, görs inga sjukavdrag för EU-parlamentariker.

Ett klokt beskedet

Centerpartiets ordförande Annie Lööf välkomnar beskedet, skriver i sms till Dagens Nyheter att det är ett ”klokt beslut” men att det är ”oerhört sorgligt”.