Hur partiska och osakliga massmedier är framgår i de dubbla måttstockar som gäller när politiker misstänks för brott. Medierna mörkar när socialdemokratiska politiker begår mord, men lyfter fram partibeteckning när Sverigedemokrat skrivit något olämpligt på Facebook.

MEDIEANALYS. Sveriges Radio har rapporterat nyhet om mord utfört av personlig assistent i hemmet hos en brukare. Men public service nämner inte med ett ord att det är en socialdemokratisk politiker som sitter häktad för mordet.

Affisch inför valet 2018 av den nu mordmisstänkte.

Samtiden har tidigare rapporterat om att häktningen i Trollhättan rör en politiker som ställde upp i valet 2018 för Socialdemokraterna.

Häktningen skedde bara några månader efter att en annan socialdemokratisk politiker dömts för mord i Sollefteå.

Det är således inte okänt för Sveriges Radio att det rör sig om en person med partipolitisk bakgrund. Ändå väljer man att undanhålla den informationen för sin publik.

Det är censur av rent sovjetiska mått. Sveriges Radio skyddar regeringspartiets intressen och utelämnar väsentliga uppgifter.

När någon med koppling till oppositionspartier misstänks för eller dömts för brott, är tröskeln för att rapportera en helt annan. Då hänger man gärna ut partitillhörigheten som den bärande nyheten. Även om brottet kan vara en bagatell jämfört med mord.

Socialdemokraterna behandlas enligt helt annan principer av svenska medier. Frågan är varför? Är det så att medierna fjäskar för makten? Eller är det så att medierna räknar med att få betalt från staten om man särbehandlar socialdemokrater? Hur systematiskt är belöningssystemet mellan S och medieredaktionerna i att dölja negativa nyheter för partiet?

Det är frågor som väcks när massmedier inte rapporterar utan tiger medvetet om socialdemokratiska kopplingar till grov brottslighet.