Det är groteskt att höra EU-ministern Hans Dahlberg (S) kalla Sverige ”rikt” när Spaniens socialistiske premiärminister idag kommer till Stockholm för att få S att lämna bort ännu mycket mer av svensk välfärdsresurser till utlandet.

Äldre svenskar har skyddats bland de sämsta i världen från coronavirus. Tusentals har dött därför att äldreomsorgen skurits ner, grovt missköts och har personal som inte talar svenska och som inte förstår de enklaste hygienreglerna, som att tvätta händerna.

Men ”rikt” är Sverige enligt S-regeringen när andra länder vill plundra den svenska välfärdsstaten på resurser och skicka ner ytterligare tiotals miljarder skattekronor till Medelhavsområdet där folk går i pension när de fyller 50 år – medan svenskar uppmanas arbeta till dess man är 75 år.

Svenska statsministrar, såväl Fredrik Reinfeldt (M) som Stefan Löfven (S), tycks se svenska folket som någon sorts slavar som ska försörja alla andra i världen, men inte kunna förvänta sig någon egen välfärd på ålderns höst.

Hur länge ska svenska folket stå ut med att alla andra än de själva får ta del av frukterna av den arbetsmoral, den innovationskraft och utveckling som skapats stora värden i landet? De politiska etablissemangen skänker bort de svenska välfärdsresurserna i allt högre takt. Till migranter som inte betalar skatt. Såsom u-hjälp till korrupta regimer. Och nu till EU-länder som vägrar arbeta lika mycket som svenska folket gör.

Hans Dahlberg kan ju åka ut och tala om hur ”rikt” Sverige är på olika enskilda äldreboenden där tiotals äldre dött i corona under våren därför att man är underbemannade med lågt betald och outbildad personal.

När ska detta groteska självförakt ta slut?

Hans Dahlberg borde till Pedro Sánchez säga att Sverige kräver att spanjorer, italienare, greker och andra ser till att jobba lika mycket och betala lika höga skatter som svenskar, innan de kan komma och tigga mer pengar från oss.

*

Se mer i ledaren Det nya lort-Sverige: Äldreomsorgen.