En politiker med flera uppdrag för Socialdemokraterna i Sollefteå åtalas nu för mord. Han har i januari skjutit sin fru i huvudet.

Den nu åtalade mannen slog själv larm den 30 januari till polisen om att hans hustru var död. När polis anlände hittade man en kvinna som hade blivit skjuten i huvudet.

För polisen berättade mannen att han skjutit henne med ett vådaskott. Han greps misstänkt för brott och nu åtalas han för mord.

Att skytten var S-politiker mörkades i medier

När nyheten om mordet uppmärksammades valde de flesta medier att dölja det faktum att han var socialdemokratisk politiker. Samtiden var en av få medier som rapporterade att han i flera år haft olika politiska uppdrag för Socialdemokraterna, bland annat i fullmäktige.

”Minsta missgrepp av en SD-politiker blir förstasidor och mediekampanjer i dagar. Men när en socialdemokratisk fullmäktigeledamot häktas för mord, blir det ingenting. Ingenting!”, skrev vi i ledarartikel.

I ledaren påpekas också att flera M-politiker har dömts för våldtäkt, utan att medierna gjort någon stor sak av det.

Samtiden har i vår rapporterat att också V-politiker dömts för våldtäkt sedan han utförts otrohetskontroll på kvinna. Det rapporterades i övrigt av lokalpress – bakom betalvägg.

Ökad öppenhet i Expressen

Nu har Expressen ändrat hållning och uppger idag hela sanningen för läsarna: S-politiker åtalas för mord –misstänks ha skjutit frun i huvudet.