Elin Ersson stoppade ett flygplan från att lyfta genom att bråka i kabinen och direktsända i Facebook, detta för att hindra utvisning av dömd kvinnomisshandlare. Hon överklagade dom för brott mot luftfartslagen, men fälls också i hovrätten.

Aktivisten Elin Ersson fälls även i hovrätten för brott mot luftfartslagen. Hon döms för att ha hindrat ett flygplan på Landvetter flygplats från att lyfta, i ett försök att stoppa en utvisning till Afghanistan sommaren 2018.

Ersson hade överklagat för att bli frikänd eller få sänkt straff, medan åklagaren ville se straffet skärpt.

Hovrätten för västra Sverige fastställer dock nu domen från Göteborgs tingsrätt, vilket innebär att Elin Ersson döms till 60 dagsböter (totalt 4 200 kronor), rapporterar TT.

Därmed instämmer hovrätten i tingsrättens dom, att eftersom ordningsstörningen inte skedde uppe i luften utan när planet stod på marken, utdöms inte fängelse utan dagsböter.