Asylaktivisten Fatemeh Khavari har låtit sin svenska ID-handling för uppehållstillstånd komma i orätta händer utan att se till att det spärrats. Det bedrägliga beteendet måste få konsekvenser. Hennes uppehållstillstånd borde återkallas.

Häromdagen kunde magasinet Kvartal avslöja att asylaktivisten Fatemeh Khavari, som ligger bakom kampanjen för gymnasieamnestin för 9000 afghanska män utan asylskäl, inte sett till att spärra sin svenska ID-handling när hon förlorat den. Istället försökte en annan kvinna från Afghanistan resa in i EU-området med Khavaris handlingar.

Uppehållstillståndskort i fel händer. Foto: Polisen.

Detta bedrägliga beteende måste få konsekvenser. Hon har fått flyktingstatus i Sverige, men reser tillbaka till hemlandet Iran där hennes svenska dokument försvinner och används i kriminell människosmuggling.

Idag kan Migrationsverket återkalla uppehållstillstånd om man flyttar utomlands under två år eller om man givit falska uppgifter i asylansökan. Dessutom kan domstol besluta om utvisning i samband med brott.

Det är hög tid att återkallat uppehållstillstånd också kan beslutas av Migrationsverket när personen som fått skydd och stöd av Sverige uppenbart missbrukar denna svenska gästvänlighet.

Om Fatemeh Khavari blev bestulen i Iran skulle hon naturligtvis ha anmält detta omedelbart och sett till att det blev spärrat. Istället kommer hon med undanflykter och vägrar sedan svara på frågor. Detta är det tack som svenska folket får för att vi ger skydd åt hundratusentals ”flyktingar” och miljontals anhöriga. Man utnyttjar svenska ID-handlingar för att bedriva kriminell människosmuggling.

Detta är förkastligt. Och det måste få konsekvenser. Fatemeh Khavari har missbrukat gästvänligheten och återkallat uppehållstillstånd borde vara självskrivet.

Men den naiva regering som Sverige har nu begriper inte att man utnyttjas. Vårt land behöver en ny regering som inte är naiv utan förstår skillnaden mellan verkliga humanitära skäl och systematiskt bedrägeri.