KOMMENTAR. Tingsrätten dömer inte ut något fängelsestraff för de två gärningsmän som skrikit ”jävla svenne”, rånat, kidnappat och pissat på offret samt tvingat offret att klä av sig naken.

Svenskt rättsväsende har fullständigt havererat. Det är fritt fram att förnedra svenskar. Det visar Södertörns tingsrätt i dagens dom.

De två gärningsmännen i ett uppmärksammat fall slipper fängelse, slipper skadestånd och slipper alla former av nya tvångsmedel.

Den ene hade redan beslut om tvångsvård, så där innebar domstolens agerande ingen som helst påföljd. Den andre har frivilligt gått med på att bo på familjehem i sex månader.

Inga nya straff eller tvångsåtgärder överhuvudtaget. Detta trots att gärningsmännen erkänt och det alltså inte finns någon tveksamhet om vad som skett.

Domaren bagatelliserar systematiskt händelsen när hon kommenterar i SVT. Hon kallar det ”rätt allvarligt” fall av rån, alltså inte ”allvarligt”. I detta fall har gärningsmännen ”gått lite längre”. Och man har haft ”lite otur” när man inte lyckats tömma offret konto i bankomat. Och rånarna har inte kidnappat offret enligt domaren, utan ”promenerat” med honom i tre timmar.

Sverige är ett laglöst land. Bara den som själv kan försvara sig med vapen eller röra sig i grupp, går säker. Alla andra svenskar måste numera räkna med att bli överfallna och pissade på – regering och riksdag ser inga skäl att det ska vara straffbart.

Hur länge tänker svenska folket låta detta vansinne gälla?