På grund av den senaste tidens oroligheter på Kronogården stoppas nu både väktare och ordningsvakter från att patrullera i området under kvälls- och nattid. Beslutet är taget av det regionala skyddsombudet enligt arbetsmiljölagen.

Det var i torsdags som oroligheter i bostadsområdet Kronogården i Trollhättan uppstod och då polisen inte grep in för att upprätthålla ordningen. Nu följer ordningsvakter och väktare efter. De slutar att patrullera i området. Situationen bedöms vara för farlig, rapporterar Aftonbladet.

Beslutet har tagits av fack och arbetsgivare gemensamt, eftersom man anser att det arbete som väktare och ordningsvakter utför på Kronogården kan vara förenat med omedelbar och allvarlig fara för arbetstagarens liv eller hälsa.

Kommunen står hjälplös.

– Vi har bett att få träffa vaktbolagets ledning så att vi kan diskutera det här. Vi vill såklart hitta en lösning som fungerar för båda parter så att vakterna kan komma tillbaka så snart som möjligt, säger Kristina Hedman, säkerhetschef på Trollhättans stad.

*

Se mer i Samtidens ledare som behandlar upploppet och polisens passivitet.