I Europaparlamentet antog idag en resolution där Charlie Weimers (SD) är medförfattare och som fördömer Iranska regimens förföljelse av kvinnorättskämpar.

Inför beslutet höll Charlie Weimers (SD) anförande i Europaparlamentet om kvinnors rätt i islamska länder, som Iran.

– Vi måste stå upp för våra västerländska traditioner i mötet med islam och frihetshatande regimer som kväver kvinnors frihet och livsglädje till den grad att en ung kvinna nyligen brände sig själv till döds utanför domstolen. ”Brottet” som hon riskerade sex månaders fängelse för? Hon ville se sitt fotbollslag live.

– Enligt FN har minst 32 personer gripits och minst 10 fängslats för att ha protesterat mot hijabtvånget sedan 2018.

Weimers beskrev hur människorättsförkämpar fängslades på internationella kvinnodagen tidigare i år efter att de delade ut blommor i Teherans tunnelbana utan att dölja håret och på det sättet fredligt protesterat mot Irans lagar om slöjtvång. Något som Samtiden rapporterat om: Tre kvinnor protesterade mot slöjtvång – döms till 55 års fängelse i Iran.

”Feministisk” regering visar sympati med regimen

Sedan konstaterade Weimers att Sveriges regering agerar till stöd för regimens kvinnoförföljelse.

– Det är fullständigt oacceptabelt, att ministrar från ”världens första feministiska regering” bär slöja under formella besök i Iran och accepterar den iranske utrikesministerns vägran att skaka hand med sin kvinnliga motpart. På svensk mark.

– Jag vågar tro att jag har en sak gemensamt med många iranska kvinnor: Jag vill aldrig igen se en västerländsk politiker ta på sig slöja bara för att vara mullorna till lags.