Ursula von der Leyen godkändes av EU-parlamentet som ny ordförande för kommissionen efter Jean-Claude Juncker på tisdagen. Men det skedde med bara nio rösters marginal i det 751 ledamöter stora parlamentet.

För att godkännas krävdes 375 röster och Ursula von der Leyen fick 383. Hade hon fått nio röster mindre hade hon blivit underkänd.

Det var främst moderater, kristdemokrater, liberaler och socialdemokrater som röstade för henne. Omröstningen är hemlig, så exakt hur ledamöterna röstat framgår inte.

Hos SVT skriver Charlie Weimers (SD) varför han som EU-parlamentariker röstade mot von der Leyen.

”Vad som krävs för att stoppa splittringen i Europa är inte mer lagstiftning, reglering och större EU-budget, utan mer frihet, frihandel och en verklig lösning på migrant- och eurokrisen. EU har förlorat sitt ursprungliga fokus på frihandel och von der Leyen utlovar ingen förändring”, skriver Weimers.

Se mer om Ursula von der Leyen i Samtiden: Från fylleri till nepotism.