Våldet tar över Sverige. Det är fritt fram för invandrargäng att misshandla, hota och förnedra svenska landsortskillar. En av få politiker som agerar är Tobias Andersson (SD) om besöker Kil där uppmärksammad film visar hur vidrig verkligheten nu är.

Det är många som sett det skrämmande och upprörande filmklippet från Kil i Värmland där en kille med värmlandsdialekt blir förnedrad, sparkad, bortjagad och filmad mitt på dagen av gäng som har utländsk brytning.

Det är journalisten Joakim Lamotte som lagt upp filmklipp för att visa hur verkligheten nu ser ut i landet numera. Kriminella tar över gatorna.

Och detta exempel på brutalitet, människoförakt och laglöshet är inget undantag. Ungdomsstyrelsens attitydundersökning visar att otryggheten för unga män 16-29 år har exploderat på bara fem år. Nu känner sig 70 procent otrygga när de är ute. Det är en tredubbling sedan 2013.

Filmen från Kil ger en uppenbar förklaring. Vuxenvärlden – och framför allt politiker och polis – klarar inte av att upprätthålla ordningen. Kriminella gäng tar över förort efter förort, och nu ort efter ort i Sverige.

Varför? Därför att de flesta partier vill ha det så! Man förnekar att invandringen resulterar i våldsamma beteenden som är vanliga utomlands, men som vi i Sverige är främmande inför. Man blundar för att Sverige nu blir som Mellanöstern när det gäller våld, förtryck och förnedring.

Detta kan naturligtvis stoppas. Men då krävs ett politiskt ledarskap som sätter ner foten. Buset ska knäckas. Svensk lag ska gälla överallt. För det krävs moraliskt ledarskap som de gamla partierna saknar. Varken moderate justitieministern Beatrice Ask eller nuvarande S-justitieministern Morgan Johansson har lyft ett finger för att vända utvecklingen. Man har istället underblåst den genom den politik regeringarna fört och för.

Därför kan polis och rättsvårdande myndigheter inget göra. De är bakbundna och saknar moraliskt stöd att ingripa. De som ändå agerar blir själva utsatta för anklagelser om att gå för hårt fram.

En som visar ledarskap, och som själv tillhör den åldersgrupp som får känna av de gamla partiernas accepterande av den våldsbejakande utveckling, är Ungsvenskarnas talesperson Tobias Andersson, 24. Han kommer imorgon att åka till Kil och träffa ortsbefolkningen.

Det borde nu vara slut med de generella bortförklaringarna, ursäkterna och förnekandet av en allt mer brutal verklighet.

De som begår brott, som gärningsmännen i Lamottes film, ska sättas åt rejält. De ska snabbt gripas och dömas för misshandel och betraktas som de kräk de är. De borde också utvisas ur landet. Det måste bli ett slut på att hylla kriminella som tuffa förebilder. De ska tas ner på jorden, spärras in och om möjligt sparkas ut ur landet.

När får vi i Sverige en regering som agerar? Svaret är: när svenska folket visar att de fått nog och röstar på andra än de som bejakar utvecklingen som den är.