Ungdomar blir slagna, hotade och hånade varje dag utan att vuxenvärlden griper in. Ett undantag var måndagen då riksdagsmannen Tobias Andersson (SD) besökte 16-åringen som sparkades ner i Kil.

I söndagens ledare tog Samtiden upp den film som visar hur en värmländsk tonåring sparkas och hånas av invandrargäng i Kil. Och att Tobias Andersson beslutat sig att åka till orten och tala med berörda.

Medier har fokuserat på de starka reaktionerna på filmen istället för att fördöma misshandeln av en nedsparkad tonåring och att ingen ställs till ansvar för våldet.

Det kan ses som ännu ett svek från vuxenvärlden mot de ungdomar som måste räkna med att utsätts för våld i dagens Sverige.

Tobias Andersson skriver i Facebook efter måndagens besök i Värmland där han träffade den misshandlade 16-åringen:

”Idag hade jag förmånen att träffa honom och massa andra ungdomar från Kil och närområdet. Syftet var att visa att det finns politiker som bryr sig och att det finns de som verkar för en förändring.

Ungdomarna i Kil är knappast ensamma om att uppleva stora splittringar i samhället samt en handfallenhet från skolan, polisen och politiken. Vad som hänt i Kil är på intet sätt unikt utan snarare ett återkommande problem runt om i hela landet (…) Förövarna tycks sällan varken dömas eller stängas av från skolan.”

Tobias Andersson är upprörd över att ”vi har ett samhälle inom vilket ungdomar tappar tilltron till rättssystemet och politiken redan innan de för rösta”.