Rekrytering

TILLS VIDARE BEHANDLAR VI INGA ANSÖKNINGAR.
UTVÄRDERING AV SAMTIDEN KOMMER ATT SKE UNDER HÖSTEN.
DÄREFTER MEDDELAR VI OM DET BLIR AKTUELLT MED NYREKRYTERING.

PLATSANNONS: REPORTRAR – FRILANS

Samtiden är en fristående tidning med socialkonservativ inriktning på ledarplats. Vår affärsidé är att publicera nyheter och opinionsartiklar med hög redaktionell kvalitet. Vi söker nu fler medarbetare på frilandsbasis. Eftersom vi i hög grad arbetar digitalt är bostadsort oväsentligt.

Vi söker nu två personer: en ny fräsch skribent som vill utveckla sitt journalistiska arbete, samt en erfaren reporter med journalistisk erfarenhet.

Ny, fräsch reporter
Vi vänder oss till dig som är intresserad av att skriva och rapportera om nyheter och händelser i främst svenska samhället. Du ska vara van skribent på svenska språket och vi förväntar oss att du är nyfiken och engagerad i att utvecklas inom det journalistiska yrkesområdet. Du kommer att arbetsledas på distans men förväntas bidra med egna uppslag och arbeta självständigt.

Erfaren reporter
Vi vänder oss till dig med journalistutbildning från högskola eller motsvarande och/eller har yrkeserfarenheter från journalistiskt arbete på tidningsredaktion eller annan nyhetsredaktion. Vi förväntar oss att du är nyfiken och engagerad i att utveckla vår nyhetsrapportering, såväl fördjupning som breddning. Du förväntas bidra med egna uppslag och arbeta självständigt men i nära kontakt med redaktionsledningen.

Omfattning
Inledningsvis söker vi dig som kan arbeta på frilansbasis och med provisionslön. Det betyder att vi är flexibla och kan anpassa oss till arbetsinsats/produktionsnivå som passar dig.

I takt med att läsekretsen ökar och samarbetet etableras kommer möjligheter till anställning att kunna erbjudas. Inte minst mot bakgrund av att vi i samhällsbevakningen står inför riksdagsval och därefter Europaparlamentsval.

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan till rekrytering@samtiden.nu (mejla). Klistra in ansökan i textfältet i mejlet eftersom vi har svårt att hantera bifogade filer.

Vi har inget sista ansökningsdatum utan behandlar löpande inkommande ansökningar.

Dick Erixon
chefredaktör