Det är skrämmande att se hur vänstern, inte minst på universitet, i ”palestinafrågan” sluter upp bakom grovt rasistiskt våld. Kriget i Gaza startade med en brutal attack på civila israeler pga deras etniska tillhörighet, ändå försvarar vänster de rasistiska angriparna.

Att ställa upp på ”palestiniernas sak” är idag att ställa upp på islamfascismens sida. Gaza styrs av Hamas som är en brutal mördarorganisation. Hela dess ideologi är rasistisk. Judarna ska dö. Och även de palestinier som inte håller med dödas utan minsta reflektion som förrädare.

Ändå ställer vänstern i väst upp på Hamas och deras angreppskrig.

Islamistisk fascism

Nu senast var det Socialdemokraterna i Göteborg som inhöstade applåder när kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius attackerade Israel inför tusentals muslimer som tagit sig till Slottskogen under en muslimsk högtid. 

”Jag tycker det är omdömeslöst att i en tid av växande antisemitism skråla med i kören som vill utplåna judarna. En lättköpt populism som i förlängningen kan bli farlig”, skriver Ann-Sofie Hermansson i G-P. Hon är Attenius föregångare som S-kommunstyrelseordförande i Göteborg.

Hermansson fortsätter: ”I den muslimska världen har extrema islamister ofta åsikter som närmast är att jämställa med fascistiska idéer. Svenskar med vänstervärderingar som fasar vid tanken på att Sverige skulle styras av fascister verkar tycka att det är helt i sin ordning att försvara och legitimera islams motsvarighet”.

Bekämpa Hamas och annan islamistisk extremism

Hon har så rätt. Jag anser att det mest skrämmande som sker i väst, både i Europa och USA, är att så stora delar av den politiska vänstern okritiskt ställer sig på Hamas sida i ”palestinafrågan”. Nyligen blev tre i ledningen för universitetet i Columbia avstängda sedan de hånat judar under ett seminarium som diskuterade judars utsatta läge på universitetets område.

Och på Göteborgs universitet ställer sig professorer på Gazamanifestationers sida även om de bryter mot lagar och regler. Akademikerna anklagar Israel för folkmord, men berör inte att kriget började med att islamister våldtog och mördade tusentalet civila i attack i Israel.

Enögdheten är total. Det är som om vänstern i väst blir hjärntvättad av islamisterna.

Rasism mot en liten etnisk grupp

Jag är övertygad om att det i grunden ligger judehat i beteendet. Vänstern är rasistisk. Man är emot judar utifrån deras etniska tillhörighet.

Annars hade det inte funnits en sådan sprängkraft i en lokal konflikt utmed Medelhavets östra kust. Det finns många lokala konflikter i världen, men av någon anledning så är det just den där en liten etnisk minoritet av judar står på ena sidan som blåses upp till globala nivåer.

Det är farligt när så många inom vänstern i väst så okritiskt ställer upp på rasism som tar sig sådana våldsamma uttryck som när Hamas, uppbackad av Iran, ligger bakom.