”Sällan har väl Göteborgssolen strålat så klar, sällan har väl regnet hållit sig borta under så lång tid och sällan har väl Bananpiren i Frihamnen varit så full av Sverigevänner och nyfikna väljare”. Jimmie Åkesson sammanfattar i Facebook stoppet på valturnén i Göteborg på lördagen.

Jag hade nöjet att vara ”förband” till Jimmie Åkessons valtal. Och partiet bjöd dessutom på livemusik, veteranbilar och mycket annat, alltsammans anordnat av SD VG Västra, SD Göteborg, SD Motor och Ungsvenskarna. Publiken kunde räknas i tusental.

SD står för trygghet

Jimmie Åkesson poängterade vikten av att rösta på ett parti som inte skickar mer makt till Bryssel, utan tvärtom jobbar för att återföra makt till nationerna.

Han tog upp partiets valslogan, ”Mitt Europa bygger murar”, genom att betona människors rätt här hemma i Sverige att få leva i trygghet. Att EU måste stärka sina yttre gränser för att stoppa människosmuggling, vapen och droger.

Det är för mig häpnadsväckande att de andra partierna är emot en sådan självklar hållning.

S står för smutskastning

Istället försöker Socialdemokraterna smutskasta sin huvudmotståndare, och återigen har Magdalena Andersson sagt att Sverigedemokraterna är en ”säkerhetsrisk”.

Lägg märke till hur lite andra partier talar om sin egen politik, och hur gärna de kritiserar Sverigedemokraterna för allt möjligt.

Skälet är uppenbart: De skäms över sin egen politik!

De har inget annat att komma med än att kasta skit på andra.

Medierna agerar politiska aktörer

Ovanpå det agerar massmedier allt tydligare som politiska aktörer, snarare än rapportörer. Man deltar aktivt i Socialdemokraternas smutskastning av Sverigedemokraterna, istället för att granska påhoppen och skärskåda hur innehållslösa och tomma de är.

Men. Tack och lov är det väljarkåren som avgör i en demokrati. Mycket talar för att väljarna ser igenom etablissemangens försök att tysta oppositionen mot den förda maktförflyttningen till Bryssel.

Nästa söndag vet vi. Då får vi resultatet i denna demokratiska manifestation.

Jimmie Åkesson välkomnade sedan upp på scenen västsvenska kandidaten Caroline Nordengrip och mig. Foto: Facebook.