Den ansedde ekonomen Angus Deaton, som fått ekonomipriset till Alfred Nobels minne, menar att etablissemangen borde lyssna på de som kallas populister, eftersom de fått rätt.

I en ny bok skriver Princeton-professorn (em) Angus Deaton att USA:s eliter krattat i manegen för populistiska aktörer. Och! Han menar att det är ett misstag att inte lyssna på vad de har att säga – för populisterna har rätt i många frågor.

Globaliseringen har utarmat och snedvridit arbetsmarknaden därför att frihandeln har överskattats när man väger in negativa faktorer för det egna landets medborgare. Migrationen har bidragit till kraftigt ökad ojämlikhet som skadar sammanhållningen i länderna.

Vi diskuterar Deaton och hans budskap i helgens avsnitt av podden Riksronden:

Disclaimer: Innehållet i Youtubeklippet omfattas inte av utgivningsbeviset och utgivarens ansvar.
Se tidigare avsnitt i spellista hos Youtube.