Vårt land har en förunderlig samhällsdebatt i offentligheten. När Jimmie Åkesson kräver disciplin i skolan och att svenska värderingar ska komma först i Sverige, då gallskriker förre S-statsministern Stefan Löfven: ”rasism!”

I svensk offentlighet är allt svenskt fult, vedervärdigt och skamligt. Det är andra länders kulturer som är så fina och anständiga. Den som hävdar svensk kultur – något Sverigedemokraterna varit ensamma om i årtionden – har stämplats som rasist. Jag trodde den tiden var över. Att olika etablissemang började förstå att Sverige är en egen nation med en egen, mycket framgångsrik samhällskultur.

Men icke. Efter SD-ledarens tal i Almedalen igår, klev förre statsministern Stefan Löfven (S) fram dömde ut försvaret av svenska normer och värderingar i skolan som… rasism.

Längre än så har vi alltså inte kommit.

S-rösten Löfven (som skickades fram istället för Magdalena Andersson i Socialdemokraternas allt mer genomskinliga koreografi) förmår alltså fortfarande inte diskutera vår tids viktigaste problem. Den analys S och andra i årtionden försökt tysta, men som istället lyft Sverigedemokraterna till näst största parti i riksdagsval och aktuella opinionsmätningar.

När ska S & Co lära sig?

Konfliktlinjen: svensk kultur eller multikulturellt kaos

Men Jimmie Åkesson har naturligtvis rätt när han pekar ut skolan som en av de viktigaste sektorer som måste räddas från flum, woke och dumheter. Det är viktigt att svenska värderingar genomsyrar skolorna, lektionerna och undervisningen. Fakta är alltid fakta, men analysen kring varför fakta ser ut som den gör, kräver en värdebaserad analys. De svenska och västerländska värderingarna som bygger på en kristen grundsyn är väsensskilda från andra civilisationers synsätt.

Andra får naturligtvis ha vilka åsikter och synsätt de vill, men i Sverige ska skolan förmedla den kultur och tradition som vuxit fram här. Alla andra är sekundära.

Här kommer framtidens strid att stå, menar Åkesson.

– Det är precis här den stora konfliktlinjen kommer att gå i svensk politik framöver. Tvångsintegration till sossarnas multikulturella kaos, eller krav på anpassning till svenska normer och värderingar. Precis här står nästa stora strid, sa Åkesson.

Ska Sverige förbli Sverige eller bli Mellanöstern?

Det börjar bli bråttom om Sverige inte ska sjunka ner i ett multikulturellt träsk liknande Libanon där ingenting går att styra eftersom olika etniska och religiösa grupper ligger i ständigt krig med varandra.

Den politik som alla svenska etablissemang hittills bedrivit leder oundvikligen till Libanon. Vi har redan Europas högsta dödstal i skjutningar och sprängningar. Vi närmar oss Mellanöstern.

Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna vill bryta den utvecklingen. Föra landet tillbaka till de svenska spåren. Tillbaka till trygghet och ansvar.

Svenska folket kommer att få välja. Vilket spår väljer man?