Det går fort nu. Sveriges rättsstat faller ihop som ett korthus när klaner och gäng infiltrerar myndigheter. Nu åtalas en åklagare som är kusin med gängledare.

KOMMENTAR. Du kan inte längre lita på svenska myndigheter. När du kontaktar dem kan du möta en statsanställd kan denne i realiteten jobba för kriminella.

Medan Italien gjort mycket för att rensa upp maffiakulturen, flödar den fritt i Sverige. Det är ju rasism att ens tänka tanken att någon med invandrarbakgrund skulle ha lojalitetsband med sina kusiner.

Nu åtalas en åklagare som snabbt gjort karriär inom Åklagarmyndigheten och utrett grova brott. Hon har skickat information till kusin i kriminellt gäng om ett misstänkt gängmord som hon själv utredde.

Nu åtalas hon för brott mot tystnadsplikten. Kvinnan nekar till brott.

Läckt detaljer i mordutredning

I flera textmeddelanden ska åklagaren ha läckt hemliga uppgifter från mordutredningen. Uppgifterna har rört detaljer kring hur mordet gick till, exempelvis om var kulorna träffat på kroppen. Åklagaren medger att hon skickat uppgifterna, men inte att det skulle vara brottsligt. ”Bestrider ansvar och gör gällande att syftet enbart varit att till närstående ventilera sin uppfattning kring omständigheterna vid mordet”, sammanfattas hennes inställning i stämningsansökan om brott mot tystnadsplikten.

Åklagaren försöker alltså rättfärdiga att svensk lag inte gäller henne och hennes släktingar. De har sina egna kulturella normer.

Särskilda åklagarkammaren, som bland annat utreder brott som åklagare misstänks för, har valt att åtala henne för två fall av brott mot tystnadsplikten. Inför rättegången vill åklagaren att tingsrätten ska ta ställning till om Statens ansvarsnämnd ska avgöra om hon kommer att avskedas vid en fällande dom, rapporterar Expressen.

Hon är på fri fot. Och enligt tidningen ska hon ha synts på sitt arbete på Åklagarmyndigheten så sent som under måndagen.