Det är en märklig valrörelse, detta. Endast ett parti vill tala politik. Övriga är upptagna av att gräla och kasta beskyllningar mot varandra.

Det var fantastiskt att möta storpubliken på Medborgarplatsen när Jimmie Åkessons valturné nådde Stockholm och han bjöd upp två av oss EU-kandidater på scen. I nästan en timme talade Sverigedemokraternas partiledare och kandidater om varför man ska rösta på hans parti. Om politik.

Politik som inte plågar folket

Om att flytta makt från Bryssel – som inget kan om svenska villkor – tillbaka till vårt land. Om en klimatpolitik som inte plågar svenska hushåll och inte gör el-, bränsle- och matpriserna dyrare. Om att inte öppna gränserna för mer migration till Europa, utan tvärtom bygga murar för att skapa trygghet här hemma.

Vi EU-kandidater kunde komplettera det Åkesson framfört, med än mer politik. Sakpolitik. Våra ståndpunkter.

Allt medan de andra partierna bara kastar skit.

Därför vill de inte tala politik

De andra partierna vill inte tala politik, allra minst om sin egen politik. De vet att den inte är särskilt lockande. Högre bränslepriser. Mer krångel. Mindre demokrati, eftersom makten flyttar längre bort från väljarna. Förbud mot att elda löv och kvistar på egna tomten.

Allt detta är andra partier för. Men de vill inte försvara sitt eget agerande i Bryssel.

Istället attackerar de Sverigedemokraterna med grundlösa anklagelser om allt möjligt. Och massmedierna spelar med. De ställer inga kritiska frågor, annat än till SD.

Väljarna borde få veta vilken politik partierna faktiskt bedriver i Bryssel. Då skulle de flesta partier tappa väljarstöd. Svenska folket vill inte bli en lydstat som ingenting får besluta på egen hand.

Men får de andra partierna bestämma, kommer vi snart att vara utan politisk makt över vårt eget samhälle. Det är om detta EU-valet i grunden handlar om.

Jimmie Åkesson avslutar kvällens framträdande på Medborgarplatsen i Stockholm med dem han bjudit upp på scenen: Richard Jomshof, Beatrice Timgren och Dick Erixon.