Dagens partiledardebatt i riksdagen skulle handla om Europafrågor inför EU-parlamentsvalet, men oppositionen valde att attackera Sverigedemokraterna för att man är aktiv i sociala medier helt enligt dessa mediers regler.

Tomma ord. Ingen egen politik. Inget försvar för hur partierna agerat i Bryssel. Så kan man sammanfatta Magdalena Andersson (S), Nooshi Dadgostar (V), Amanda Lind (MP) och Muharem Demirok (C) i partiledardebatten.

Man angrep sina meningsmotståndare istället för att tala om vad väljarna får om man röstar på dem.

De skäms – därför talar de inte om egen politik

Skälet till att de ägnar sin talartid åt att attackera andra är att dessa partier skäms över sitt eget EU-agerande. Man vågar inte stå upp för alla dumheter man röstar för i unionen.

Socialdemokraterna såg i EU till att öppna upp för att störta den svenska modellen där arbetsmarknadens parter gör upp om löner och villkor i arbetslivet. Vi ser nu hur svenska traditioner slås sönder genom att EU kräver ”dygnsvila” i strid med både vad fack och arbetsgivare önskar. Ambulanspersonal, brandmän och annan viktig räddningspersonal får sina liv sönderslagna genom att man inte får jobba längre pass, för att sedan vara ledig längre tid.

Det är Socialdemokraternas fel.

Men det vill man inte försvara.

I svensk debatt säger man tvärt emot det man röstat för i EU

Vi har fått veta att löv och kvistar på den egna tomten inte får eldas upp, utan ska lämnas till återvinning. Detta är Centerpartiets fel, även om partiets EU-kandidater i svensk debatt attackerar de regler man själv röstat för i EU-parlamentet.

Centerpartiet och flertalet andra partier röstade för direktiv i EU som kräver att också små mängder biomassa ska återvinnas. Detta har svenska Naturvårdsverket, helt korrekt, tolkat som att löv och kvistar på villatomter ska återvinnas för att EU:s direktiv ska följas.

Men detta vill inte C och andra stå för.

Rösta på EU-kritiker

För mig bevisar det här agerandet att de rödgröna gör en flummig och så osammanhängande politik i EU att de inte vill försvara den på hemmaplan i svensk debatt. Och då blir ju frågan varför väljarna ska rösta på dem – om de inte ens själva kan försvara sitt agerande.

Ett grundskäl till att dessa partier hamnar så fel är att de ingår i partigrupper som vill att EU ska ha allt mer makt. De svenska ledamöterna blir slavar under tyska och franska partivänner.

Det enda sättet att värna svenska intressen är att rösta på partier som vill föra makt tillbaka från Bryssel till den nationella nivån. Sverigedemokraterna säger samma sak i EU-parlamentet som man säger i svensk debatt på hemmaplan. Så agerar partier som står för sin politik.