Författaren Elisabeth Åsbrink har tillhört dem som inte sett några problem med stor invandring. Tills nu när en granne fick sin dörr pepprad med skott från automatvapen.

Åsbrink har ”godhetsknarkat” och uppmanat människor att se varandra i ögonen istället för att bråka och klaga på brottsligheten.

Men så kom skottlossningen nära henne själv. Då skriver hon i DN:

”Världen ruckades. Nu tillhör också jag och mina grannar dem som lever med skottlossningar utanför dörren, nu har också vår lugna gata med sina råttor och ekande skratt från kvällsfolket som tar dagens sista cigg och förskolans parad av små människor i neongröna västar under pilträdens ljusa lövverk införlivats i en ny gemenskap: de beskjutnas. Allt är likadant som när klockan visade 21.47 men inget är sig likt (…) Brottet är rubricerat som mordförsök, men borde också benämnas ”brott mot den grundläggande tryggheten” och utgöra ett hot mot demokratin.”

Se inslag i Riks om Åsbrinks uppvaknande.

(Disclaimer: Innehållet i Youtubeklippet omfattas inte av utgivningsbeviset och utgivarens ansvar.)