Nu vill Centerpartiet utesluta Liberalerna ur EU-parlamentets liberala grupp om samarbetet med Sverigedemokraterna fortgår. Vilket i klartext betyder att C kräver att L lämnar regeringen för att igen samlas med röda partierna.

KOMMENTAR. Det är förstanamnet på Centerpartiets valsedel som tänker driva uteslutning mot Liberalerna.

– Om vi som liberaler inte ställer upp för liberala värden. Vilka ska då göra det? Tiden för tomma ord är över, säger Emma Wiesner enligt Aftonbladet.

Centerpartiet kommer alltså driva på för att Liberalerna ska uteslutas ur partiernas gemensamma partigrupp i Bryssel, ”Renew”, om L fortsätter att samarbeta med SD i Sverige.

En uteslutning skulle innebära att L inte får något inflytande alls i Europaparlamentet.

Wiesner och partiledaren, vad heter han… Demirok, anser att Liberalerna inte lever upp till kraven för att få ingå i den liberala partigruppen i Bryssel på grund av Tidösamarbetet.

C vill fälla borgerliga regeringen

Det är uppenbart att Centerpartiet nu gör allt för att försöka fälla Kristerssons borgerliga regering. Man spelar rollen väl som Socialdemokraternas lydiga knähund.

Bäst vore kanske om väljarna såg till att Centerpartiet inte kom in i parlamentet överhuvudtaget. Bäst vore det iallafall för Liberalerna.