I nuläget talar mycket för att det amerikanska presidentvalet i november vinns av Donald Trump.

I podden Riksronden analyserar Richard Sörman och jag hur dagsläget ser ut i USA. Om man ser till opinionsmätningarna, särskilt i jämna delstater, så leder Donald Trump över sittande president Joe Biden.

Domstolsprocesserna mot Trump ser också ut att gynna honom eftersom väljarna ser det som orättvist att utsätta en presidentkandidat för så många åtal sedan han förklarat att han ställer upp i val.

Också sett till vilka politiska frågor som står på agendan, gynnas Trump. Den illegala invandringen slår alla rekord och allt fler städer har problem att husera alla migranter. Folk ogillar de öppna gränsernas politik som Joe Biden genomfört. Också minoriteter som svarta och spansktalande har i högre grad bytt till republikanerna.

Se helgens avsnitt:

Disclaimer: Innehållet i Youtubeklippet omfattas inte av utgivningsbeviset och utgivarens ansvar.
Se tidigare avsnitt i spellista hos Youtube.