När SD:s toppnamn Charlie Weimers utfrågas i TV4 framgår att han vill införa särskilda asylcenter utanför EU. Det ska inte längre vara möjligt att ta sig in på EU:s territorium för att söka asyl.

Utfrågning av toppkandidaterna sker nu i alla medier. På söndagen var Charlie Weimers i TV4. Frågorna handlade mycket om migrationspolitiken, där Sverigedemokraterna är hårdast av alla. Partiet vänder sig mot den migrationspakt som S och M kommit överens om i EU.

– Den modellen leder till en extremt hög illegal invandring och till att människor dör på Medelhavet, säger han.

Så länge EU:s politiker är öppna för att ta emot fler migranter kommer de livsfarliga försöken att ta sig över Medelhavet. Då finns hoppet om att få stanna kvar. Då kan människosmugglare fortsätta sälja platser i rangliga båtar. Med Sverigedemokraternas politik blir det tydligt att det inte är någon idé att betala människosmugglare och ge sig ut i deras båtar.

– Då får vi stopp på döden på havet.

Sverigedemokraternas lösning på migrantströmmarna är att inrätta asylcenter utanför EU:s yttre gräns. De0 kan ligga i Rwanda eller i ”något annat av de mer välskötta afrikanska länderna”. Weimers går till val på att ändra den migrationspakt som EU nyligen klubbade.

Se intervjun här (där TV4 avstår från sina troll-påhitt):