Socialdemokraterna blir bara engagerade när de pratar skit om andra partier. De har aldrig någon egen politik. Inga lösningar. Inga analyser om varför det gått så snett. Bara angrepp på andra.

KOMMENTAR. För att få media och för att leda bort uppmärksamheten från att Socialdemokraterna inte har någon politik inför EU-valet gick Anders Ygeman till attack mot Sverigedemokraterna: Partiets sju tjänstemän i regeringskansliet måste stoppas!

Varför? Jo, deras eventuella kopplingar till anonyma konton måste säkerhetsgranskas!

Ygeman vet naturligtvis att de som förhandlar regeringens politik i Rosenbad självfallet inte sitter och gör inlägg i sociala medier, som Tiktok.

Men anklagelserna kan nu va hur larviga och långsökta som helst. Man får media på dem iallafall. Det finns ett sjukt och osunt symbiosförhållande mellan medierna i Sverige och Socialdemokraterna. Så fort partiet vill smutskasta Sverigedemokraterna står medierna redo att sprida smörjan okritiskt.

Den naturliga frågan till Ygeman är vad han har med regeringskansliets säkerhetskontroller att göra?

Han tillhör oppositionen och inte statsmaktens säkerhetsorganisation.

Men han verkar väldigt gärna vilja sköta den delen. Likt en liten Stalin vill han bestämma hur meningsmotståndare ”säkerhetsgranskas”.