Två SD-riksdagsledamöter är starkt kritiska till att Socialdemokraterna nu försöker problematisera integrationspolitiken. Det är ju dom som gynnats av att segregera Sverige.

Socialdemokraterna har startat arbetsgrupp som får mycket media på att tala om att i vissa delar av Sverige är nu svenska språket ett minoritetsspråk. Detta irriterar Alexander Christiansson (SD) som är kulturpolitisk talesperson och Nima Gholam Ali Pour (SD) som är riksdagsledamot från Malmö.

S beroende av att upprätthålla utanförskapet

I debattartikel påpekar de att Socialdemokraterna i förra riksdagsvalet fick 46,3 procent i distriktet Herrgården i Rosengård där det kulturella utanförskapet är som störst.

”Socialdemokraterna har främjat det kulturella utanförskapet i Sverige och gynnats av detta utanförskap. [Partiets] beroende av invandrarnas kulturella utanförskap manifesterade sig så sent som förra året när partiledaren Magdalena Andersson i flera månader försvarade Jamal El-Hajs deltagande och planering av en Hamas-konferens i Malmö.”

Även om Socialdemokraterna nu försöker ändra sin retorik har inte mycket hänt med partiets politiska innehåll. 

”Tidö-partierna däremot har redan tagit ett stort steg när man kommit överens om att integration handlar om att bli en del av det svenska, något som Socialdemokraterna aldrig kunde acceptera under sina år vid makten. Nu turnerar Socialdemokraterna invandrartäta områden och låtsas att de inte visste att deras egna väljare levde utanför det svenska samhället, när det i själva verket är Socialdemokraterna som har upprätthållit utanförskapet.”

Efterlyser konkret politik

De båda riksdagsledamöterna efterlyser mer konkret politik från Socialdemokraterna.

”Det är dags att Socialdemokraterna slutar prata om svenskhet och börjar agera för svenskhet, så som vi sverigedemokrater har gjort i decennier.”